Blomkålsmos (LCHF “kartoffelmos”)

blomkålsopskift

Blomkålsmos eller pure er en glimrende erstatning for kartoffelmos. Den er lav i kulhydrater, har et højt indhold af næringsstoffer og blomkålssmagen er ikke for kraftig. Prøv den selv hvis du ikke tror du kan li' den!
Du kan tilføje ekstra smag med fx hvidløg, frisk purløg eller parmesan ost.

Du skal bruge:

  • Rå blomkål - et medium størrelse giver ca. 500 gram i små buketter.
  • En hvilken som helst kombination af smør, fløde, mælk eller hvad du nu bruger til din kartoffelmos - Omkring 0,5 dl samlet.
  • Salt og peber
  • Valgfrit: hakket hvidløg (1-2 fed); hvidløgspulver (1 tsk); parmesan efter smag.

Tilberedning:

Nogle folk tilsætter en smule normale kartofler for at forbedre konsistensen men det behøves ikke.

Skær blomkålshoved ud i mindre buketter. Tilbered derefter buketterne i enten microbølgeovnen, kog eller damp dem.
Buketterne skal koges indtil de er møre (5-10 min.)

Tilføj derefter de andre ingredienser og blend det sammen med en stavblender. Du kan også bruge en normal blender eller foodprocessor.

Summary
recipe image
Recipe Name
Blomkålsmos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Click here to add a comment

Leave a comment: