15 utrolige ting der sker i din krop, når du dropper sukker

Sukker er ikke bare vanedannende, det kan også ligefrem være farligt at spise.

Det kan være lige så hårdt for leveren som alkohol, hvis  du spiser enorme mængder af det. Og det kan medføre mange alvorlige helbredsproblemer, herunder fedme, diabetes, hjertesygdomme, hovedpine, dårligt immunforsvar, krommangel, huller i tænderne, tandkødssygdomme og meget mere.

Det kan være lige så svært at droppe sukkeret, som det er at holde op med at ryge, og det kan påvirke dig på mange af de samme måder.

Man har som regel ikke lyst til at tage en kold tyrker, for det kan være svært at håndtere bivirkningerne.

Man kan føle sig måske utrolig træt, have brug for en masse ekstra koffein og lide af hovedpine, og nogle af disse abstinenser kan føles ret alvorlige. Man kan i nogle tilfælde også have en kort lunte og generelt føle sig deprimeret.

Efter disse indledende abstinenser og mangel på energi, vil du begynde at mærke fordelene.

Det er bedst at starte langsomt. Til at begynde med kan du vælge at give afkald på nogle få sukkerholdige fødevarer, især hvis dit indtag er meget højere end normalt.

1. Din hjertesundhed vil forbedres

rørsukker hjertesundhed

Den anbefalede daglige mængde sukker for kvinder er ifølge Sundhedsstyrelsen 55 gram, men danskerne spiser i hvert fald det dobbelte.

Der er rigtig mange fødevarer, som naturligt indeholder sukker, og derfor kommer vi tit til at fejlbedømme den mængde, vi rent faktisk indtager. Og sådan kommer vi nemt til at spise for meget af det.

Byrden på dit hjerte bliver betydeligt reduceret, når du holder igen med sukkeret, og det nedsætter risikoen for mange hjertemæssige sygdomme.

Læs: Sådan kan denne tropiske superfood hjælpe på dit hjertehelbred

2. Du sænker markant risikoen for at udvikle diabetes

Hvis du holder dig væk fra sukker, kan du mindske risikoen for at udvikle diabetes med næsten 50%. For hver 0.35 liter sukkerholdig drikkevare stiger risikoen for diabetes med en fjerdedel.

Og du skal ikke tro, at det er sundere at drikke frugtdrikke og juice, for risikoen for diabetes er over 30% højere for dem, der drikker mere end 2 af dens slags hver dag.

Og det hjælper heller ikke at gå efter de sukkerfrie sodavand, for de har også vist sig at udgøre en større risiko for diabetes, hvis du drikker 2 eller flere om dagen.

Mindre end det er dog acceptabelt, hvilket beviser, at alt med måde nok alligevel er løsningen.

3. Dit humør vil blive bedre

Måske ikke lige med det samme, men når du er over de værste abstinenser, vil du begynde at få det meget bedre.

En undersøgelse har endda vist, at mere end 4 dåser sodavand om dagen kan øge din risiko for depression med næsten 40%.

Desserter, søde snacks, læskedrikke, forarbejdet kød og andre raffinerede kulhydrater kan ofte have den samme virkning.

Et overforbrug af sukker kan også kortslutte forbindelsen mellem tarm og hjerne, hvilket medfører angst og endda skizofreni.

Med alle disse mentale symptomer, som opstår af for meget sukker, giver det kun mening, at det vil lindre disse symptomer, og som regel ret hurtigt, når du piller sukkeret ud af din kost.

4. Du vil sove bedre

for meget sukker symptomer

Det vil blive meget nemmere at få en god nats søvn, for din manglende energi og dit behov for en eftermiddagslur efter et “sukkerchok” vil være ikke-eksisterende.

Mange danskere har problemer med blodsukkeret, hvilket blandt andet kan medføre søvnløshed, men de fleste er slet ikke klar over, at de lider af det.

Nogle folk har vænnet sig til at spise 6 små måltider om dagen, noget der bruges af dem, som ofte lider af hypoglykæmi. Men det er et stort problem, når tidspunktet nærmer sig for, at man skal i seng og sove.

Når du har vænnet din krop til at få mad hver 2.-3. time, så kan det nærmest være umuligt at sove 8-9 timer uden afbrydelse.

Menneskekroppen er designet til at forbrænde fedt, når du sover, for den forbrænder det langsommere og i længere tid.

Men har man mæsket sig i sukker, forbrænder kroppen det i stedet, og den får slet ikke mulighed for at forbrænde fedt.

5. Du vil få en bedre hukommelse

Du vil bedre kunne huske ting, for din hukommelse får et skub i den rigtige retning, når du fjerner sukker fra kosten.

For meget sukker kan medføre glemsomhed og, hvis man ikke holder øje med det, endda selv permanent skade i hjernen.

En UCLA-undersøgelse skitserer et eksperiment, som viste påvirket kognitiv evne efter indtagelse af fødevarer med højfruktose majssirup, som dagligt er en del af den vestlige kost.

Metabolisk syndrom (MetS) er det kendte link mellem for højt sukkerforbrug og hjerneskade, og det er samtidigt risikofaktor for fedme.

Men forbindelsen til den mentale sundhed er blevet stærkt ignoreret. Eftersom gennemsnitsamerikaneren regelmæssigt spiser mere end 18 kg højfruktose majssirup hvert år, er det ikke svært at gå ud fra, at de deraf langsigtede virkninger har en meget ødelæggende effekt på hjernefunktion.

Læs: Beskyt din hjerne med dette almindelige krydderi.

6. Slankekuren vil endelig lykkes

Du kan opnå et hurtigere vægttab, end du ellers havde forestillet dig, blot ved at du skærer sukker ud af kosten.

Kroppen er ret god til at absorbere sukker, men det er imidlertid ikke en naturlig del af et menneskes kost. Når man indtager sukker, stiger insulinproduktionen.

Til gengæld forhindrer insulin kroppen i at bruge fedt som brændstof, når den omdanner sukker til fedt, og hele processen ender med en vægtforøgelse. Når du fjerner sukkeret, forbliver insulinen ikke alene i de passende mængder, du fjerner også en hel masse kalorier, der følger med sukkeret.

Jo mere sukker du spiser, jo mindre er du i stand til at forbrænde fedt, for din krop forbrænder sukker i stedet.

7. Du ser yngre ud.

Hvis du dropper sukkeret, kan du komme til at se yngre ud, først og fremmest i ansigtet.

Sukker har en dehydrerende virkning, samtidigt med at det øger olieproduktionen.

Det påvirker også hudens evne til at binde vand, hvilket medfører, at din hud ikke ser så frisk ud.

Andre symptomer på et sukkerindtag, som viser sig i ansigtet, omfatter mørke rande under øjnene, hævelse og inflammation, og selv milde udbrud af acne.

Når du holder op med at spise sukker, vil du kunne se virkninger efter 72 til 96 timer. Du vil få en pænere ansigtsfarve, din hud vil blive mindre olieret og den vil være mere hydreret og frisk med færre rynker end før.

8. Dit immunforsvar bliver stærkere

Dit immunforsvar vil kunne fungere bedre, så snart sukker forsvinder ud af din kost.

Ifølge en undersøgelse udført i 1973 påvirker sukker vores hvide blodlegemer på sådan en måde, at de ikke kan beskytte mod infektioner.

Den samme undersøgelse afslørede interessant nok, at stivelse ikke havde den samme effekt på de hvide blodlegemer.

I lyset af det faktum kan vi roligt gå ud fra, at korn og pseudo-korn heller ikke har det.

For at immunforsvaret kan være i stand til at fungere optimalt, er det bedst at fjerne al slags tilføjet og forarbejdet sukker.

Selvom dét kan være ekstremt svært at gøre, især fordi sukker kommer i alle slags afskygninger i disse dage, så gavner selv det mindste forsøg.

9. Du har mere energi i løbet af dagen

spoon with sugar

Du vil få mere energi end nogensinde, lige så snart du dropper sukkeret.

Der er en anelse sandhed i udtalelserne om, at raffineret sukker giver dig et skud energi.

Det er rigtigt nok, at der opstår en kort opfriskende følelse, når sukkeret først rammer dit system. Men de langsigtede virkninger fra et konstant sukkerforbrug kan rent faktisk skade din krop, idet det reducerer dens evne til at omsætte fødevarer til energi på en ordentlig måde.

Når kroppen bliver vant til et hurtigt skud energi, vil den begynde at lede efter det, og når den så ikke finder noget sukker, så kommer den efterfølgende nedtur.

10. Du får bedre viljestyrke

white sugar

Sukker er utrolig vanedannende. Derfor siger man gerne, at man har en “sød tand” eller “trang til sødt”.

Ofte kan folk ikke styre deres trang til sukkerholdige fødevarer og snacks, og hvis de ikke får dem, kan de få ret kraftige abstinenser, nogle gange lige så slemt, som når man prøver på at holde op med at ryge.

Men når du begynder at kunne se en forskel på, hvordan du har det og ser ud, er det nemmere at være standhaftig.

11. Man får færre ledsmerter og mindre inflammation

inflammation i led

Ledsmerter og inflammation vil reduceres, som dit sukkerniveau falder.

Raffineret og forarbejdet sukker kan forårsage eller bidrage til inflammation på mange forskellige måder.

Udover at gøre de autoimmune lidelser værre, vil større mængder sukker i kroppen medføre, at insulinniveauet stiger, og insulin kan gøre inflammation værre, hvilket uundgåeligt medfører ledsmerter samt andre smerter i kroppen.

Jo mindre sukker du spiser, jo mindre betændte vil dine led være, hvilket vil være til stor lindring.

12. Du vil få en sundere mund

Din mund og dine tænder vil omgående få det bedre.

Når du spiser sukker, især i flydende form, klæber meget af det til dine tænder, også selvom du skyller din mund bagefter.

Bakterier vil med det samme kaste sig over dette sukker og begynde at spise det, hvormed der produceres syre.

Syren begynder derefter at ætse emaljen på dine tænder, og således er din mund havnet i en ond cirkel.

Huller, paradentose og tandkødsbetændelse er dermed godt på vej.

Og det er en dårlig ide at børste tænderne, når du lige har spist noget sødt, for det gør emaljen blødere og den kan nemmere blive børstet væk.

13. Du øger niveauet af det gode kolesterol i din krop

brunt sukker

Når man ikke spiser så meget sukker, stiger niveauet af det “gode” kolesterol.

HDL-kolesterol, eller det såkaldte “gode ” kolesterol, fjerner primært de ekstra niveauer af det “dårlige” kolesterol, LDL.

Af helbredsmæssige årsager betyder det, at det gode kolesterol helt bestemt skal være højere end det dårlige kolesterol, men sukker kan reducere HDL.

Et højt sukkerforbrug har også vist sig at kunne øge niveauet af triglyceriderne, og alt dette øger din risiko for at udvikle hjertesygdomme.

Triglyceriderne bliver imidlertid ikke opløst i blodet og fortsætter med at flyde igennem hele kredsløbet, hvor de skader arterievæggene og kan medføre åreforkalkning.

14. Din lever bliver mindre belastet

Leveren bruger sukker, især fruktose, til at danne fedt.

Jo mere sukker du spiser, jo større chance er der for, at din lever skal producere store mængder fedt, hvilket kan give fedtlever.

Selvom det helt specifikt kaldes for non-alkoholisk fedtleversygdom, ligner det til forveksling leveren hos en alkoholiker.

Hvis sygdommen opdages i tide, kan den kureres med ændringer i kosten, men den mulighed bliver mindre, jo længere skaden varer ved.

Læs: Den ultimative detox kur – Sådan gør du.

15. Du sænker din risiko for visse kræftformer

Du kan være mindre disponeret for nogle former for kræft, hvis du undgår sukker.

Kræftceller lever af sukker, hvilket tilskynder en fortsat vækst af kræftcellerne.

Kræftceller optager sukker mere end 10 gange så hurtigt, som almindelige, raske celler gør brug af det.

Kræftceller trives som regel også i et miljø, der er naturligt syreholdigt.

Eftersom pH-værdien i sukker er omkring 6,4, tilbyder det en kræft-venlig atmosfære. Sukker kædes sammen med flere kræftformer, såsom brystkræft, prostatakræft, livmoderkræft og bugspytkirtelkræft.

Sukkererstatninger er heller ikke en god ide, for de kædes ligeledes sammen med kræft, såsom blærekræft, lymfekræft og leukæmi. Hvis du dog stadig har brug for det sundeste alternativ, så er stevia det bedste valg.

Hvis du synes du lærte noget af denne artikel og tror dine venner også kunne blive inspireret, så del den meget gerne på facebook! Tak 🙂

Læs: Drop sukkeret for altid på 30 dage

​Hvor meget kan du tabe dig på 21 dage?

​Maria Hansen

​Kostvejleder

slankekur 21 dage
quote-left

​​Se hvilke resultater du kan forvente med ​mit skridt-for-skridt slankeprogram..

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • 03/04/2017

Maria Hansen

Maria bor i Valby med sin kæreste og søn. Du kan for det meste finde hende ude på løbetur eller i køkkenet hvor hun eksperimenterer dagligt med at lave de perfekte sunde pandekager. Resten af tiden bliver brugt på at drive Hurtigtslank og informere danskerne om hvad der bliver publiceret af ny forskning som er relevant for deres sundhed.

Klik her for at tilføje en kommentar

Skriv en kommentar: