Kan Alli slankepiller hjælpe på dit vægttab?

alli slankepiller

Alli også kendt under Orlistat eller Xenical er igen kommet til det danske market. Men hvor effektivt er det og hvilke bivirkninger kan det have?

Det kan være ret svært at tabe sig.

Flere studier viser, at 85 % af dem, som forsøger at tabe sig, ikke har held med det ved hjælp af de traditionelle metoder til vægttab (1).

Det får mange folk til at ty til alternative metoder, såsom slankepiller.

Alli er en sådan pille, men er snarere et farmaceutisk lægemiddel frem for et plantebaseret kosttilskud.

Dette lægemiddel begrænser mængden af fedt, som bliver optaget i vores krop, hvilket reducerer kalorieindtaget og medfører vægttab.

Her følger en detaljeret gennemgang af slankepillerne: hvad indeholder de, hvordan virker de og er de det rigtige valg for dig.

Hvad er Alli (Orlistat)?

Slankepillerne kan fås i håndkøb og indeholder stoffet Orlistat.

Den receptpligtige version kaldes Xenical, som indeholder en højere dosis. Alli slankepillerne indeholder 60 mg orlistat, mens Xenical pillerne indeholder 120 mg.

Stoffet blev først godkendt af Fødevare- og Lægemiddelforvaltningen i 1999. Det bliver normalt ordineret på recept til behandling af langvarig fedme, sammen med en fedtfattig, kaloriebegrænset kost.

Kort sagt: Alli er håndkøbsudgaven af orlistat, som er et farmaceutisk lægemiddel til behandling af fedme. Det kan også fås på recept som Xenical.

Hvordan virker slankemidlet?alli-diet-pills

Alli virker ved at forhindre kroppen i at optage fedt fra kosten.

Nærmere betegnet blokerer det et enzym i tarmen, som kaldes lipase.

Lipase er vigtig for fordøjelsen af de fedtstoffer, vi spiser. Det hjælper med at nedbryde fedtstoffer til frie fedtsyrer, som kan påtages af kroppen.

Uden dette enzym springer fedtet fordøjelsen over og bliver udskilt fra kroppen.

Alli har som en lipase-hæmmer vist sig at kunne reducere optagelsen af fedt med omkring 30 % (2).

Idet fedt indeholder mange kalorier, har kroppen ved hjælp af Alli altså færre kalorier at arbejde med, hvilket kan medføre vægttab.

Kort sagt: Alli afbryder fordøjelsen af fedtstoffer og forhindrer ca. 30 % fedt i at blive optaget. Alt i alt medfører det en reducering af kalorieindtaget.

Det kan hjælpe dig med at gå lidt ned i vægt

Der er foretaget flere store undersøgelser af orlistat, den aktive forbindelse i slankepillerne.

Den mest velkendte er den svenske XENDOS undersøgelse, som omfattede 3305 overvægtige personer og varede i 4 år (3).

graf over orlistat undersøgelse

Personerne blev inddelt i to grupper. Den ene tog 120 mg orlistat 3 gange dagligt, mens den anden gruppe fik placebo.

Alle deltagerne fik besked på at spise 800 kalorier mindre om dagen samt begrænse fedtet i kosten til 30 % kalorier. De blev ligeledes opfordret til at gå ture hver dag.

Denne graf viser vægtændringerne i de to grupper over 4 år (3).

I løbet af det første år lå det gennemsnitlige vægttab i den orlistat-behandlede gruppe på 10.6 kg, mens placebo gruppen kun tabte sig 6.2 kg.

Som man kan se på grafen, var der en betydelig vægtforøgelse i begge grupper i løbet af de resterende 3 år. Patienterne, der anvendte orlistat, endte med at have tabt sig 5.8 kg, hvorimod dem, der modtog placebo, kun havde tabt sig 3.0 kg.

Ifølge denne undersøgelse kan orlistat kombineret med diæt og motion næsten give det dobbelte vægttab i forhold til kun diæt og motion.

Flere undersøgelser

Ifølge en gennemgangsundersøgelse er det gennemsnitlige, årlige vægttab hos voksne, der tager orlistat, omkring 3.4 kg større end placebo (4).

Interessant nok så viste én undersøgelse, at en medicinfri diæt med et lavt kulhydratindtag var lige så effektiv som orlistat kombineret med en fedtfri kost (5).

Kort sagt: Orlistat er et effektivt lægemiddel mod fedme og det gennemsnitlige vægttab er 3,4 kg større end placebo.

Har slankepiller andre sundhedsmæssige fordele?

kvinde der smiler og holder en pille

De er også blevet kædet sammen med flere forskellige sundhedsmæssige fordele, muligvis som følge af virkningerne ved vægttab.

  • Lavere risiko for type 2 diabetes: I XENDOS undersøgelsen reducerede den 4 år lange brug af orlistat risikoen for at udvikle type 2 diabetes med 37 % (3).
  • Nedsat blodtryk: Undersøgelser viser, at pillerne kan medføre et moderat fald i blodtrykket (6, 7).
  • Reduceret total- og LDL-kolesterol: Undersøgelser viser, at slankeproduktet positivt kan påvirke kolesteroltallet (6, 8).

Kort sagt: Langvarig brug af slankemidlet kan reducere risikoen for type 2 diabetes og hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme.

young-woman-with-stomach-issuesBivirkninger, dosering og anvendelse

Alli slankepiller har faktisk nogle veldokumenterede bivirkninger, som er værd at bemærke (9).

Da pillerne hæmmer optagelsen af fedt, kan tilstedeværelsen af ufordøjet fedt i tarmen forårsage symptomer i fordøjelsessystemet, såsom mavesmerter, diarre og oppustethed.

Nogle folk oplever også ufrivillig afgang af afføring samt løs, fedtet afføring.

Fortsat brug af stoffet kan også hæmme optagelsen af fedtopløselige næringsstoffer, såsom vitamin A, D, E og K.

Af den grund anbefales det at tage en multivitaminpille sammen med behandlingen.

Alli kan tillige påvirke optagelsen af nogle medikamenter, og der er blevet rapporteret om få tilfælde af leversvigt og nyretoksicitet.

Folk, som tager medicin eller har en form for medicinsk tilstand, skal derfor tale med deres læge først, inden de tager slankepiller.

På grund af de begrænsede tilgængelige langtidsdata anbefaler de fleste kliniske retningslinjer, at Alli ikke anvendes uafbrudt i mere end 24 måneder.

Den højeste dosis, der blev anvendt i undersøgelserne, er 120 mg, 3 gange dagligt.

Du kan købe slankepiller (60 mg) på Amazon, men hvis du gerne vil have den mere effektive 120 mg dosis, er du nødt til at få en recept på Xenical af din læge.

Kort sagt: Slankepiller har en række bivirkninger. De kan medføre mindre fordøjelsesproblemer og mangel på næringsstoffer samt påvirke effekten af nogle lægemidler. Den bedste undersøgte dosis er 120 mg, 3 gange om dagen.

Skal du prøve Alli?

Slankepiller er blandt de få behandlinger til vægttab, som faktisk virker. Dog skal du overveje de langvarige konsekvenser.

Du vil være i stand til at tabe flere kilo, men de bedste resultater fås når behandlingen kombineres med diæt og motion.

Desuden er det nødvendigt at opveje de gavnlige virkninger mod de negative virkninger i form af fordøjelsesproblemer.

Hvis du ønsker at tabe dig samt holde vægten nede, så giver det mere effektive resultater at spise mere protein og færre kulhydrater. Dog kan disse slankepiller være et fint alternativt hvis du gerne vil opnå hurtige resultater. Det anbefales at du som minimum tager slankepillerne i 3 måneder og helst op til 6 måneder for de bedste resultater.

Online forhandler med Alli kvalitetsprodukter – gratis fragt + 90 dages returret

logo

SE PRISER

[CBC show=”y” country=”us, gr”]Oversat fra AuthorityNutrition[/CBC]

 


 

 

 

 

 

 

 

Xenical (Orlistat) blokerer nogle af det fedt, du spiser, at holde det fra at blive absorberet af kroppen.

Det bruges til at støtte i vægttab, eller for at reducere risikoen for at genvinde vægten allerede tabt. Dette lægemiddel til vægttab skal anvendes sammen med en reduceret kalorieindhold kost. Det er kun til brug hos voksne.

Orlistat er ikke receptpligtigt under navnet alli for kunder over 18 år.

Hvornår er en slankepille det rigtige valg?

Produktet kan være det rigtige for dig, hvis du er betydeligt overvægtig (mindst 30% over idealvægten eller et body mass index på 30 eller højere). Pillerne kan også være det rigtige for dig, hvis du er overvægtig (mindst 20% over idealvægten eller et BMI på 27 eller højere) og har også andre risikofaktorer såsom forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, eller diabetes.

Det er farligt at købe slankepiller på internettet fra forhandlere som ikke er godkendt af sundhedsstyrelsen. Medicin distribueres fra internetsalg kan indeholde farlige ingredienser, eller må ikke distribueres af en autoriseret apotek. Prøver af “alli” købt på internettet har vist sig at indeholde sibutramin (Meridia), en recept vægttab medicin, der kan have farlige bivirkninger i visse mennesker.

Hvor effektiv er Orlistat?

I kliniske undersøgelser, folk behandlet med produktet og en reduceret kalorieindhold kost med ikke mere end 30% af kalorier fra fedt, der er opnået signifikant større vægttab end mennesker, der blev behandlet med diæt alene.

Undersøgelserne blev designet med alle deltagere spise en reduceret kalorieindhold kost i 4 uger efterfulgt af kosten plus pillerne eller diæt alene i 52 uger. Efter 52 uger, der tager XENICAL plus kost tabte i gennemsnit dobbelt så meget vægt som dem, der brugte den diæt alene (ca.  5,5 kg versus 2,3 kg).

Der er klare videnskabelige beviser for, at hvis du er overvægtig, mister så lidt som 5% til 10% af din kropsvægt kan resultere i bedre sundhed. I undersøgelser af det, næsten 40% af personer i behandling med det plus kost succes tabt mindst 5% af deres kropsvægt efter 2 år. Til sammenligning 24% af de mennesker, der blev behandlet med diæt alene formåede at miste 5% af deres vægt.

Vægttab med slankepillerne og en sund kost også forbedrer en række vægt-relaterede sundhedsrisici. Undersøgelser viser, at vægttab med slankemidlet kan:

  • Mindsk total og LDL-kolesterol (niveau af low-density lipoprotein-også kendt som dårlige kolesterol) total: -2.0% vs. + 5,0% placebo, LDL: -4.0% vs + 5,0%
  • Forbedre forholdet slemt til gode kolesterol (LDL / HDL-kolesterol): -0,37  vs. -0,20 placebo
  • Reducere blodtrykket: systoslic -1,01 vs 0,58 mmHg, diastolisk -1,19 vs 0,46 mmHg
  • Reducer niveauer af insulin (hormon, der gør det muligt for glukose eller sukker til at indtaste kroppens celler), høje niveauer af der er forbundet med hjerte-kar-sygdom: -6,7 vs 5,2 pmol / L
  • Nedsæt risikoen eller forsinke progression til type 2-diabetes hos patienter: forekomst på 5,5% vs 8,3% for placebo

Bemærk: De langsigtede fordele af stoffet om vægt-relaterede sygdomme og forventet levealder er ikke undersøgt.

Vigtig information

Tag ikke Xenical, hvis du er gravid. Vægttab anbefales ikke under graviditet, selvom du er overvægtige eller fede.

Du bør ikke tage stoffet, hvis du har galdeblære problemer eller kronisk malabsorption syndrom (manglende evne til at absorbere fødevarer og næringsstoffer korrekt).

Før du tager pillerne, fortælle din læge, hvis du har en underaktiv skjoldbruskkirtlen, en historie af galdesten eller pancreatitis, type 1 eller type 2-diabetes, en spiseforstyrrelse, leversygdom, eller hvis du tager anden vægttab medicin (recept eller over-the tæller).

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 12 votes
Brand Name
Xenical
Product Name
Orlistat
Klik her for at tilføje en kommentar

Skriv en kommentar: