Grøn te som slankemiddel?

grøn te vægttab“Tab 10 kilo på 20 dage!” “Få en hvepsetalje med kun én pille!” Med tilsyneladende mirakuløse garantier som disse, hvem ville ikke gerne prøve at give slankepiller en chance?

Men når der findes så mange slankekure, kosttilskud og piller at vælge imellem, kan man nemt blive overvældet af alle disse forskellige muligheder. Hvilke af dem virker? Er de pengene værd? Og vigtigst af alt, er det rent faktisk ufarligt og sundt at fylde sin krop med disse forskellige varianter?

Det sidste spørgsmål – og det faktum at flere og flere undersøgelser viser, at visse kosttilskud og kemiske stoffer kan gøre mere skade end gavn på din krop – har fået folk til at søge andre mildere, mere naturlige former for supplementer til vægttab. Og som resultat af dette har grøn te vundet popularitet som en sikker, effektiv hjælp til vægttab.

I flere hundrede år har man i visse kulturer, især i Kina og Japan, drukket te på grund af dens sundhedsmæssige fordele.

Blandt de forskellige slags te skiller grøn te sig i særdeleshed ud for sine positive egenskaber som et antioxiderende, kræfthæmmende og metabolisk middel.

Mange af disse fordele skyldes det høje indhold af polyphenoler, især en særlig polyphenol kaldet EGCG. Fordi de indeholder antioxidanter, mener man, at polyphenoler hjælper kroppens immunsystem og beskytter cellerne mod frie radikaler, der forårsager sygdomme [1].

Takket være denne sammensætning af kemiske stoffer, formoder man, at grøn te beskytter mod alt lige fra kræft, højt kolesteroltal til hjertekarsygdomme. Nogle hævder endda, at EGCG kan forøge stofskiftet, mindske appetiten og tilmed forbrænde fedt.

Men kan dette sunde kosttilskud virkelig hjælpe dig med at tabe de ekstra kilo på sidebenene?

Slankepiller med grøn te

grøn te pillerSå hvordan kan en ældgammel drik bruges i en slankepille? Slankepiller med grøn te indeholder en ekstrakt af de samme blade, som man bruger til teen. Denne “ekstrakt” er formodentlig polyphenolerne fra grøn te bladene.

I forbindelse med EGCG og fordelene ved det – herunder et højere stofskifte- så indeholder grøn te også koffein, som siges at være mildt appetithæmmende. Man siger også om koffein, at den øger termogenese, dvs. varmeproduktionen i kroppen, der stimulerer fedtforbrænding.

Selvom man således med fordel kan drikke grøn te, vil nogle mennesker hellere sluge et par piller frem for at nedsvælge flere kopper om dagen. Og for dem, som foretrækker pilleformen, findes der mange varianter af slankepiller med grøn te. Nogle piller indeholder 100 % grøn te ekstrakt – de er i bund og grund bare super-koncentreret grøn te.

Men størstedelen af slankepiller med grøn te indeholder også andre kosttilskud med henblik på vægttab, såsom chrom eller hoodia. Når grøn te anvendes sammen med disse stærkere appetithæmmende midler, er slankepillerne umiddelbart mere effektive, men der er i øjeblikket ikke forsket nok på dette område, så man kan sige noget med sikkerhed.

Når man vælger slankepiller med grøn te, er det vigtigt at kigge efter mængden af polyphenoler, også kaldet catechiner, i pillerne, fordi det frem for alt er det stof, der giver grøn te sin egenskab som “slankemiddel”.

Hvis du tager en pille, der indeholder 100 mg catechiner to gange dagligt, svarer det til omkring 2 kopper grøn te. Er det så værd at tage en pille? Nogle eksperter foreslår, at man vælger en pille, der indeholder 125 til 500 mg polyphenoler, men der er dog ingen fastslået dosis [2].

Virker et slankemiddel med grøn te ekstrakt?

grøn te ekstraktNogle eksperter sværger til grøn te og siger, at de høje niveauer af EGCG vil hjælpe dig med at komme af med de ekstra kilo. Andre siger, at det ikke er EGCG, men i stedet koffeinen, der som sagt fremmer termogenese og energiomsætningen. Igen er der andre der mener, at grøn te alene slet ikke er så nyttig i en slankekur.

Et stof kan medvirke til vægttab på flere måder. Men de to vigtigste faktorer er hæmmet appetit og et højere stofskifte; grøn te skulle kunne tage sig af begge dele.
EGCG, det specielle antioxidante stof, skulle tilsyneladende øge stofskiftet samt mindske det “dårlige” kolesterol. Derudover formoder man, at EGCG også kan hjælpe med at regulere blodsukkeret, idet stoffet hæmmer optagelsen af kulhydrater [3].

Det er dog vigtigt at huske på, at ved de undersøgelser, der er foretaget over virkningen ved grøn te som slankemiddel, har resultaterne været forskellige. Det er nødvendigt med flere studier for med sikkerhed at kunne sige, om grøn te besidder disse egenskaber eller ej. I øvrigt regulerer de sundhedsmyndigheder ikke kosttilskud, såsom grøn te ekstrakt, så der er ikke garanti for styrke, effektivitet og sikkerhed [4].

Hvis du vælger at bruge grøn te i din slankekur, er der nogle ting, som kan forbedre dens effektivitet, og som samtidigt vil hjælpe dig med at bevare en sund livsstil. Først og fremmest skal du drikke masser af vand. Da mange af ingredienserne i grøn te er vanddrivende, dvs. de hjælper kroppen af med overskydende vand, er det vigtigt at opretholde din væskebalance.

Pas på ikke at købe fra fupmagere på nettet

Advarsel: Når et slankeprodukt bliver populært er der personer der prøver at udnytte situationen. Der er eksempler på forhandlere der sælger fup produkter på nettet og du bør derfor kun købe fra en troværdig dansk online forhandler.

Et par tips er at søge lidt rundt på forhandlerens hjemmeside. Et godt tegn er hvis de sælger mere end et produkt. Prøv også at se om du kan finde en fysisk adresse og telefonnummer. Vi anbefaler:

Online forhandler med god kvalitet slankete – gratis fragt + 90 dages returret

køb slankete fra online forhandler

SE PRISER

Skønt grøn te ikke indeholder så meget koffein som en kop kaffe, er det dog alligevel vigtigt at være opmærksom på, at de rent faktisk indeholder koffein, og derfor kan forårsage bivirkninger, såsom irritabilitet eller kvalme, hvis drikker meget store mængder.