15 fantastisk sunde fordele ved grøn te

DENNE ARTIKEL INDEHOLDER ANNONCER. LÆS MERE HER.

grønt te krus og potte

Ville du ønske, at du på en eller anden måde kunne beskytte hjerte, hjerne, knogler og øjne, samtidigt med at det ændrer dit humør og din udholdenhed, hud og talje til det bedre?

slank dig med te

Örtte Slanke Te

 • 28 dages forbrug af te
 • Naturligt energi og motivaiton
 • Bidrager til at mindre appetit
 • Lækker smag og aroma
 • Grøn te kan godt få det ønske til at gå i opfyldelse!

  Mens grøn te kun har opnået mainstream popularitet i den vestlige verden i de sidste 20 år, så har man faktisk nydt den som en helbredende drik i flere tusind år i Kina samt andre dele af Asien.

  Selvom den er lavet af den samme plante som almindelig sort te, er det den måde, bladene bliver forarbejdet på, som giver den grønne udgave en medicinsk vinkel.

  Det faktum, at grøn te bliver mindst muligt udsat for ilt efter høsten, betyder, at den indeholder mange catechiner (nogle af de mest effektive og gavnlige antioxidanter der findes), især epigallocatechin gallat (EGCG), som destruerer de frie radikaler i kroppen.

  Disse frie radikaler bidrager til mange forskellige sygdomme samt aldringsprocessen, så det giver god mening, at sådan en omgang antioxidanter kan rose sig af så mange fantastiske, sundhedsmæssige fordele.

  Jeg besluttede mig for at kigge nærmere på noget af forskningen bag grøn te, for at se om den lever op til sit ry. Og jeg fandt nogle virkelig overbevisende undersøgelser og imponerende resultater.

  Læs videre, så du kan finde ud af blot nogle af grundene til, hvorfor du bør indlemme grøn te i din daglige kost:

  Forebyg mod kræft

  forbyggelse mod kræft

  Mange undersøgelser har kigget på grøn te som et middel, der kan sænke risikoen for forskellige former for kræft, herunder dem man finder i tyktarmen, leveren, brysterne, maven, prostata og bugspytkirtlen.

  Selvom det er nødvendigt med flere undersøgelser, foreligger der i øjeblikket nogle ret lovende resultater:

  • En undersøgelse (1) på næsten 70.000 kvinder viste, at regelmæssige indtagelse af grøn te kan reducere tyktarmskræft med 57%.
  • Baseret på en undersøgelse (2) på næste 50.000 mænd i en periode på 11 til 14 år, har man konkluderet, at der kan være en forbindelse mellem grøn te og et fald på 48% i risikoen for avanceret prostatakræft.
  • Madforskere på Penn State har netop i år fundet ud af (3), at et stof i grøn te kan være med til at destruere kræft i munden.
  • Den velansete Mayo Clinic har udtalt, at grøn te-ekstrakt har vist sig at være lovende (4) i behandlingen af kronisk lymfatisk leukæmi.
  • I en periode på 9 år undersøgte (5) man 8.500 japanere i forbindelse med risikoen for kræft og indtagelsen af grøn te, og man fandt ud af, at netop indtagelsen af grøn te nedsatte i stor grad risikoen for forekomst af kræft, især blandt kvinder, der drak mere end 10 kopper om dagen.

  Og hvis du endvidere kommer citronsaft (6) i grøn te, kan din krop høste endnu flere af teens antioxidante virkninger, for citron gør det nemt at optage catechinerne.

  Med disse oplysninger kan jeg ikke komme i tanke om en bedre måde at starte dagen på end med en kop af denne sunde bryg serveret med en skive citron.

  Få en sundere hjerne

  kvinde der drikker varm drik

  Grøn te indeholder l-theanin, som er en aminosyre, der besidder psykoaktive egenskaber, hvilket vil sige, at den påvirker din hjernefunktion.

  Når l-theanin bliver parret med koffein (7), som grøn te indeholder moderate mængder af, bliver dens påvirkning yderligere sat i vejret.

  En japansk undersøgelse (8) viste, at indtagelse af mindst 2 kopper grøn te om dagen er forbundet med en lavere risiko for kognitiv svækkelse.

  Derudover kan grøn te muligvis også nedsætte din risiko for demens (9) samt beskytte mod skadelige virkninger fra både Parkinsons og Alzheimers (11).

  L-theanin har også vist sig (12) at kunne forbedre evnen for indlæring og problemløsning. Så næste gang du ikke kan finde det sidste ord i kryds og tværs-opgaven, så sæt en kande grøn te over og se, om det kan hjælpe dig.

  Slanke Urtete


 • 28 dages forbrug af te
 • Naturligt energi og motivaiton
 • Bidrager til at nedsætte appetitten
 • Lækker smag og aroma
 • Indeholder både morgen & aftente
 • Velegnet for veganere & vegetarer
 • Hjælper på regulering af blodsukker mod diabetes

  forbyggelse diabetes og sukkersyge

  Folk med diabetes har problemer med at omsætte sukker. Og det er dér, at grøn te kommer ind i billedet, da det naturligt øger stofskiftet (13). Og derfor kan det muligvis hjælpe dem med type 2 diabetes med at omsætte sukkeret bedre.

  Polyfenolerne (en form for antioxidant) i grøn te hjælper med at kontrollere glukose (14) og øge insulinfølsomheden, som begge dele forhindrer eller regulerer type 2 diabetes.

  Endnu en undersøgelse (16) på over 17.000 personer viste, at indtagelse af 6 eller flere kopper grøn te dagligt havde forbindelse med en nedsat risiko for type 2 diabetes.

  Da type 2 diabetes omfatter 95% af alle tilfælde af diabetes, og er stigende på verdensplan, vil jeg helt bestemt drikke mere grøn te til dagligt.

  Nyd godt af et sund hjerte-karsystem

  hjertekarsygdomme

  Samtidigt med at jeg er helt overbevist om, at man ikke kan erstatte regelmæssig, fysisk aktivitet og en sund kost, hvis man gerne vil have et sundt hjerte, så mener jeg også, at det ikke kan skade at dække alle områder, når det drejer sig om at beskytte det vigtigste organ i kroppen.

  Grøn te siges at være et godt redskab, der holder hjertet sundt. American Heart Association (17) oplyser, at folk, som enten drikker grøn te eller kaffe dagligt, har en 20% til 30% lavere risiko for én type slagtilfælde, i forhold til dem som sjældent indtager disse drikkevarer.

  Teen har også vist sig at kunne opretholde en god hjertesundhed (18), hvilket medfører længere levetid (19).

  Jeg ved ikke med dig, men for mig er det en rigtig god grund til at drikke grøn te.

  Få styr på stress, angst og depression

  Vores liv er helt klart blevet meget mere stresset, både hvad angår store problemer såsom drivhuseffekten og simpelthen at overleve morgentrafikken.

  Grøn te indeholder som sagt l-theanin, og udover at beskytte mod visse neurologiske lidelser, kan denne aminosyre også modvirke angst. Den øger niveauet af dopamin og en syre kaldet GABA, som begge har en positiv indvirkning på vores humør.

  Undersøgelser har vist, at polyfenolerne i grøn te virker som anti-depressive midler (20), og kan hjælpe med at bekæmpe symptomer på depression (21). Grøn te er også blevet sat i forbindelse med lavere tendens til psykisk lidelse (22).

  Så næste gang du bliver overvældet eller stresset, fordi du ikke kan nå en vigtig deadline, eller fordi babysitteren har aflyst, så skal du ikke kaste dig over et snasket stykke pizza eller en kedelig donut. Sæt en kedel grøn te over, som kan hjælpe dig med at slappe af.

  Forbrænd fedt og tab dig

  vægttab grøn te

  Hvad hvis jeg fortalte dig, at du måske kan tabe fedt uden at ændre livsstil? Du ville sikkert tro, at jeg var skør. Men ét forsøg (23) har vist netop det.

  Man så, at både mænd og kvinder, når de løbende indtog catechiner som dem i grøn te, reducerede deres kropsfedt, kolesterolniveau samt blodtryk uden at ændre deres kost eller motion.

  Undersøgelsen brugte imidlertid en ekstrakt af grøn te, som havde betydeligt flere catechiner end en normal kop te, så at drikke selve teen er måske ikke lige så effektivt.

  Når det er sagt, har undersøgelser både i Thailand (24) og Japan (25) nået samme lovende resultater, blot ved at man indlemmede teen i deltagernes kost. I øvrigt har indtagelse af grøn te kombineret med motion vist sig (26) at kunne fremme fedttab på maven.

  Med disse positive resultater vil jeg bestemt anbefale dig at drikke grøn te sammen med en sund kost og regelmæssig motion, hvis du gerne vil af med de stædige deller på maven.

  Forøg din energi og udholdenhed

  Som jeg også nævner i en anden artikel (28), er sportsdrikke fyldt med sukker, så dem skal du for alt i verden undgå. Hvis du gerne vil drikke noget inden træning, er grøn te et naturligt, energifyldt alternativ.

  Samtidigt med at koffeinen i teen omgående giver dig energi, har catechinerne vist sig at kunne forbedre udholdenheden (29) og modvirke træthed (30) på længere sigt.

  Resultaterne viser en imponerende stigning med helt op til 24% i ydeevne. Men regn med, at du skal drikke omkring 4 kopper dagligt i mindst 10 uger, før du kan begynde at se resultater.

  Reducér dit kolesteroltal

  cup of green tea

  Folk med et højt kolesteroltal ved, at det kan være en lang og sej kamp at få det under kontrol. De gode nyheder er, at grøn te kan have en betydelig indvirkning (31) på kolesterolniveauet, idet den sænker LDL-kolesterolet (den dårlige slags), mens den ikke gør noget ved HDL-niveauet (den gode slags).

  Du er dog nødt til at drikke omkring 10 kopper dagligt for at opnå de bedste resultater. Jeg ved ikke med dig, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan klare  meget te hver dag. Så det er nok en god ide at få fat i noget grøn te-ekstrakt, som ifølge forsøg (32) også sænker kolesteroltallet.

  Du skal bare huske at holde dig til en almindelig, sund kost og udøve motion, så du rigtig kan få udbytte af fordelene ved grøn te!

  Sænk blodtrykket

  Vidste du, at du kan lide af for højt blodtryk i årevis, inden du opdager symptomerne? Og så kan det have forårsaget en masse skade (33) i din krop.

  En sund livsstil kan forhindre alt det, hvortil en antioxidant-fyldt grøn te spiller en vigtig rolle (34). Det ser ud til, at omkring 4 kopper (35) om dagen er nok til at kunne sænke blodtrykket.

  Min mening? Se, hvordan grøn te virker for dig. Alt, hvad der kan beskytte dit hjerte, hjerne og nyrer mod de negative indvirkninger fra et højt blodtryk, er forsøget værd!

  Oprethold en god mundhygiejne

  Grøn te kan som sagt potentielt hjælpe med at forhindre kræft i munden. Men fordelene stopper ikke dér!

  Da teen er i stand til at reducere inflammation og bekæmpe bakterier, har den vist sig at kunne forhindre huller i tænderne (36) og tandkødssygdomme (37).

  Grøn te overgik ikke alene mintpastiller, tyggegummi og persillefrø olie i en undersøgelse (38), der gik ud på at fjerne dårlig ånde - den er simpelthen et sundere alternativ til at tygge tyggegummi (39)!

  Så hvis du bemærker, at folk træder et skridt tilbage, hver gang du åbner din mund, eller aflyser jeres aftaler, så kan det være fordi, du lider af dårlig mundhygiejne. Hvis det er tilfældet, kan jeg kun anbefale dig at prøve grøn te.

  Styrk dit immunforsvar

  forbedre dit immunforsvar

  EGCG-antioxidanten i grøn te har vist sig (40) at spille en vigtig rolle, hvad angår immunforsvaret, samtidigt med at den hæmmer autoimmune sygdomme, som varierer lige fra simple allergier til multipel sklerose (MS).

  Et sundt immunforsvar betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, når sæsonen for forkølelse og influenza (41) raser igen, for din krop vil være i stand til at bekæmpe bakterier, vira og parasitter.

  En undersøgelse (42) på japanske skolebørn har vist, at hvis man indtager 1-5 kopper grøn te om dagen, kan det forhindre en infektion med influenzavirus.

  Lyder til at være en smertefri vaccination mod influenza.

  Få et bedre syn

  Min mor sagde altid til mig, at jeg skulle spise gulerødder, så jeg kunne se i mørke! Heldigvis er det ikke kun Snurre Snups ynglingsspise, der kan holde dit syn i tip top form.

  De fremragende catechiner har gjort det igen. De er årsagen til, at grøn te også kan have en positiv indvirkning på dit syn. Eftersom de umiddelbart er i stand til at trænge igennem øjevævet (43), mener man, at disse effektive antioxidanter kan være gavnlige for nethinden - det netværk af lysopfattende sanseceller bagerst i øjet, der danner visuelle billeder.

  Grøn te kan også beskytte øjet mod grøn stær samt hæmme dannelsen af grå stær (44), en af de førende årsager til dårligt syn i USA.

  Forebyg mod eller få kontrol over gigt

  Leddegigt, som er en autoimmun lidelse, medfører en smertefuld inflammation i leddene. Som jeg sagde tidligere, har undersøgelser vist, at grøn te kan hjælpe med at hæmme autoimmune lidelser, hvilket betyder, at du kan jage (45) denne væmmelige, progressive lidelse bort.

  Og ikke alene det, de anti-inflammatoriske egenskaber i grøn te betyder, at de, som lider af leddegigt, kan få lindret smerterne, når de nyder denne beroligende drik, alt imens deres udsatte immunforsvar får et spark (47) i den rigtige retning.

  Beskyt knoglerne

  green tea weight loss

  Knogleskørhed er en tilstand, hvor kvaliteten og tætheden af knoglen rammes, og det er et stort helbredsproblem for ældre mennesker.

  Måske mener du ikke, at du behøver at bekymre dig om det endnu? Jeg ser i hvert fald på det at have gode knogler, og sundhed generelt, som en langsigtet spareplan. Jo mere du investerer, jo bedre otium kan du få.

  Forskning (48) har vist en sammenhæng mellem øget indtagelse af grøn te og et fald i brud, samt forebyggelse mod aldersrelateret knogletab.

  Hvis har brug for at blive sparket i gang af koffein om morgenen, men samtidigt gerne vil passe på dine knogler, så er det bestemt værd at overveje, om det er tid til at droppe kaffen til fordel for grøn te.

  Få strålende hud & sundt hår

  Grøn te kan både få dig til at føle dig rigtig godt tilpas samt se bedre ud. Ku' det være bedre?

  Måske er det grunden til, at kendisser som Gwyneth og J-Lo ser så godt ud? Det siges nemlig, at de begge drikker denne sunde bryg.

  Takket være de kraftige antioxidanter og anti-inflammatoriske egenskaber i grøn te, er den også i stand til at rense og forynge huden (49). Antioxidanter er velkendte for at modvirke alderstegn, og en undersøgelse (50) antyder, at grøn te er i stand til netop det. Den har også vist (51) sig at kunne beskytte huden mod skadelige UV-stråler.

  Og du behøver ikke engang at drikke teen for at få udbytte af den. Hudplejeprodukter med grøn te kan også bremse alderstegnene, og lokale behandlinger har vist sig at være en effektiv og billig måde at reducere både olieret hud (52) samt mild til moderat acne (53).

  Tillige med en strålende hud, kan du være heldig at få det glansfulde, tykke hår, du altid har længtes efter. EGCG-antioxidanten i grøn te har vist sig (54) at kunne stimulere væksten af menneskehår.

  Hvad er ellers godt at vide?

  matcha te

  • Det lader til, at grøn te varierer fra mærke til mærke. Mange foretrækker Matcha, som er en japansk grøn te med et højt indhold af antioxidanter, som ifølge Dr Mercola (55) er 17 gange højere end indholdet i blåbær og 7 gange højere end i mørk chokolade! Uanset hvilken grøn te du vælger, så råder jeg dig på det kraftigste til at vælge en økologisk.
  • Hvis du gerne vil have mest ud af antioxidanterne i din te, skal du lade den trække i flere minutter (jo længere, jo bedre ifølge en undersøgelse (56)) i varmt, men ikke kogende vand (57).

  Undgå købe te på flaske, da den kan indeholde sukker. Plus, man har fundet ud af, at fordelene ved catechinerne kan forringes (58) efter et stykke tid. Det tager kun 2 minutter at brygge din egen te!

  Interesseret i at købe slankete? Pas på ikke at købe fra fupmagere på nettet

  Advarsel: Når et slankeprodukt bliver populært er der personer der prøver at udnytte situationen. Der er eksempler på forhandlere der sælger fup produkter på nettet og du bør derfor kun købe fra en troværdig dansk online forhandler.

  Vi anbefaler forhandleren WeightWorld


  Denne side er anmeldt af: Emilie D. Juhl Rating 10/10

  Om os

  Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

  Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

  Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

  Referencer:
  LinkedIn | Instagram

  Populære artikler