Slankepiller der virker 2023 – Opnå et hurtigt vægttab

DENNE ARTIKEL INDEHOLDER ANNONCER. LÆS MERE HER.

 

slankepiller

Slankepiller kan være fristende, hvis du prøver at opnå et hurtigt vægttab.

Her kan du få et overblik over nogle af de mere kendte receptfrie slankemidler, hvor man kan købe dem og hvilke resultater du kan forvente ved at bruge dem.


Se vores andre test af populære slankepiller og slankemidler her:

Fordele ved kosttilskuddet "Afrikansk Mango":

 • Beriget med naturlige fibre
 • Hjælper med at nedsætte appetitten
 • Målretter sundt stofskifte
 • Fyldt med mikronæringsstoffer
 • Markedsledende 5000mg høj styrke per dosis
 • Velegnet for veganere og vegetarer
   

Læs mere her: https://hurtigtslank.dk/top-slankepille/afrikansk-mango/

Men virker slankepiller overhovedet?

At have realistiske forventninger - Der er ingen magisk løsning på problemer med vægten.

Den mest effektive vej til vægttab, der samtidig giver et holdbart resultat, er ved at ændre sin livsstil.​

Måden du opnår det bedste vægttab er ved en sund kur med kalorier som hovedsageligt kommer fra proteiner og grøntsager.

Slankepiller, receptpligtig medicin, receptfrie stoffer, urtemedicin og andre kosttilskud er derfor redskaber, der allerhøjest kan hjælpe dig med at tabe dig og dermed virke som et supplement til den ideelle, sunde kur.

Der er ikke blevet forsket meget i disse produkter, og dem der er forsket mest i, er receptpligtige slankestoffer.

test af slankepiller

Eksempelvis blev der i 2014 lavet en undersøgelse af 21 forsøg af receptpligtige slankepiller til vægttab og behandling af fedme.

Undersøgelsen konkluderede, at de personer, der kombinerede en ændret livsstil med receptpligtige slankemidler havde en forøget sandsynlighed for at opnå et “klinisk betydeligt” vægttab inden for et år.

Mulige bivirkninger ved slankepillerne kan også påvirke behandlingens resultat.

En realistisk forventning til effekten af slankepiller er derfor, at den kan supplere en kur, men ikke alene være den magiske løsning, der fører til selve vægttabet.

 

Du kan med fordel supplere den optimerede kost og slankepillerne med fysiske øvelser til kroppen. En bedre holdning (holdningstrøje bl.a.) gør også at du ser mere slank og elegant ud (4).

Derudover har slankepiller ikke ens påvirkning på alle, og nogen vil derfor opleve den positive effekt som værende beskeden.

Forskere ved meget lidt om de mulige positive og negative virkninger, der kan være ved brug af receptfrie slankeprodukter.

 

Er det sikkert at bruge?

Receptfrie slankepiller opdeles generelt i to kategorier:

 • ​Receptfrie stoffer
 • Kosttilskud

Bestemmelserne for produktionen og markedsføringen af disse to behandlingstyper er forskellige.

Med receptfrie stoffer som orlistal (Alli) skal producenten fremvise kliniske forsøg overfor Food and Drug Adminstration, der viser, at deres produkt er sikkert og effektivt ved en receptfri dosis.

Producenten af et kosttilskud er den ansvarlige for sikkerheden ved brug af deres produkt og skal dermed også kunne stå inde for, at deres påstande om mulige virkninger er sandfærdige.

Producentens påstande skal dog hverken undersøges eller godkendes af FDA for, at produktet kan forhandles og markedsføres.

Typen og kvaliteten af undersøgelserne, der er brugt til at støtte diverse påstande, kan også være forskellige.

Hvis FDA kan demonstrere, at et produkt er usikkert, kan de forbyde produktet eller opfordre producenten til at tilbagekalde produktet frivilligt.

FDA har derudover muligheden for at gribe ind overfor producenten, hvis der ingen beviser er knyttet til producentens påstande og de dermed ikke kan underbygges yderligere.

Disse forskelle i forskning, produktion og markedsføring gør det svært for forbrugeren at tage kvalificerede beslutninger angående brug af disse produkter.

billige slankepiller fra matas

Påstande om slankemidler der virker

Når et kosttilskud er markeret som “klinisk bevist” til at forårsage vægttab, burde der være en form for klinisk bevis, som støtter det.

Det gør sig dog ikke gældende og en sådan påstand siger derfor intet om detaljerne af de kliniske undersøgelser. For eksempel er hindbærketon produkter markeret som klinisk beviste, naturlige slankeprodukter.

I november 2014 var der kun offentliggjort ét klinisk forsøg af hindbærketon.

Resultatet inkluderede følgende informationer: I de otte uger lange forsøg var der brug af en kombination af flere forskellige kosttilskud, herunder hindbærketon, koffein, bitter appelsin, ingefærekstrakt, hvidløgsrodekstrakt samt andre urter, vitaminer og mineraler.

 • Halvfjerds overvægtige voksne var tilfældigt valgt til at indtage enten kosttilskuddet, eller et inaktivt tilskud (placebo).
 • Alle deltagerne var underlagt en diæt og et fysisk træningsprogram.
 • Femogfyrre af deltagerne gennemførte alle otte uger af forsøget.
 • Blandt deltagerne som gennemførte forsøget i kosttilskudsgruppen, var deres gennemsnitlige vægttab 4,2 pund (1,9 kilo).
 • Det gennemsnitlige vægttab blandt deltagerne i placebo gruppen var 0,9 pund (0,4 kilo).

Selvom forskellen på de to grupper var signifikant, var vægttabet i slankepille-gruppen stadig beskeden. Udover det varede forsøget kun otte uger, som ikke er nok til at påvise, at det hjælper på et vægttab på langt sigt.

Og fordi behandlingen inkluderede flere forskellige ingredienser, er det ikke muligt at bedømme, hvilke ingredienser, der var skyld i behandlingens effekt.

På grund af størrelsen, metoden og varigheden af forsøget er resultatet dermed ikke et tilstrækkeligt bevis til at konkludere, hvilke mulige virkninger hindbærketon har.

Forstå sikkerhedsproblemerne

Begrænset forskning gør det svært at bedømme sikkerheden ved slankeprodukter, og et produkt er dermed ikke nødvendigvis sikkert, bare fordi det er naturligt.

Ephedra, eller ma huang, er en stimulerende urtesubstans, som engang blev brugt som et slankeprodukt.

I 2004 forbød FDA produktet på grund af de mulige alvorlige bivirkninger, som inkluderede humørsvingninger, hypertension, uregelmæssig hjerterytme, besvimelse, anfald og hjerteanfald.

Bitter appelsin, der bliver brugt i nogle typer af slankeprodukter, er i øjeblikket tilgængeligt som en stimulerende urtesubstans og bliver ofte kaldet ‘erstatningen for efedrin’.

De aktive stoffer i bitter appelsin har kemiske egenskaber og virkninger lignende efedrin og kan derfor også have bivirkninger, der minder om ephedras.

På grund af den begrænsede forskning og brugen af bitter appelsin i multi-ingrediensprodukter er forståelsen for produktets sikkerhed meget tvivlsom.

Konklusion

Sund kost og motion er vejen til et sundt vægttab. Paleo mad og LCHF-kuren er begge utrolig effektive slankekurer, men slankepiller hjælper dig med at komme godt fra start og give dig motivation ved at miste de første 5-10 kg hurtigt.


Dr. Oz's 'Miracle Diet Pills': 5 kontroversielle slankepiller

Dr. Mehmet Oz, vært for det populære tv show “The Dr. Oz Show”, blev forhørt i senatet, da utallige eksperter har kaldt hans påstande uvidenskabelige om de såkaldte “vidunder slankepiller”, som han reklamerer for i sit show. Sen. Claire McCaskill – Formand for det amerikanske Senat – Udvalget for handel, videnskab og transport – ledede et panel d. 17. juni 2014. Her blev spurgt ind til, hvordan det kunne være, at hans show påstod, at det prøvede at få folk til at tabe sig i vægt, men samtidig, at der ingen videnskabelige data var for at støtte hans påstande. “Jeg forstår ikke, hvorfor du siger det her, da du ved, at det ikke er sandt” siger McCaskill til Dr. Oz. Hans show har bl.a. kaldt nogle naturlige slankelægemidler for “Den magiske vægttabs kur” (“The magical weight loss diet”) og “Et mirakel i en flaske” (“No. 1 miracle in a bottle”).​

Når disse produkter bliver nævnt på showet kan de sælge ud øjeblikkeligt – et fænomen, som er kendt som “Oz-effekten”. Oz argumenterede for, at han brugte et “farvet sprog” for at give sit publikum et lille snert af håb og motivation til at tabe sig. Samtidig gav han udtryk for, at hans publikum allerede på forhånd vidste, at den vigtigste vej til vægttab er gennem kost og motion. Han tilføjede, at han selv har tiltro til de produkter, som han anbefaler, til trods for, at hans påstande ikke altid bliver bakket op af videnskaben. “Jeg tror personligt på de produkter, jeg taler om i showet. Jeg studerer dem grundigt. Jeg erkender, at der nogle gange ikke er blevet lavet nok videnskabelig forskning, og der dermed heller ikke altid er data til at bakke mine udsagn op. Alligevel vil jeg give mit publikum den samme rådgivning, som jeg giver min familie, der også benytter sig af disse produkter” siger Oz. Her er et kig på nogle af de slankepiller, som Dr. Oz har godkendt til at fremme vægttab, men hvor de videnskabelige data er begrænsede:

 • Green Coffee Bean Extract: Måske det mest kendte vægttab supplement som Oz har anbefalet. Den grønne kaffebønne hvis ekstrakt indeholder den væsentlige ingrediens - chlorogenic acid. "Du tror måske magi er overtro, men denne lille bønne har fået forskerne til at påstå at de har fundet nøglen til vægttab for alle kropsformer - Dette er grøn kaffeekstrakt," udtaler Oz i en episode der blev sendt i 2012. Da Oz skulle forsvare sine udtalers om den grønne kaffebønne, citerede han en undersøgelse, hvor resultaterne viste, at de personer, der tog kosttilskuddet havde opnået et hurtigere vægttab end kontrolgruppen. Imidlertid blev denne undersøgelse finansieret af produktets producenter, som McCaskill noterede. Disse påståede slankemidler kunne endda være skadelige antyder ny forskning. En undersøgelse, hvor man testede det på mus, der blev offentliggjort sidste år i Journal of Agricultural and Food Chemistry, viste, at chlorogensyre i green coffee extract ikke hjalp med at forhindre vægtøgning hos mus, der var fodret med en kost med højt fedtindhold. Derudover var det forbundet med en usund opbygning af fedt i leveren.
 • Hindbær keton: Oz har kaldt hindbærketoner “No. 1 mirakel”-fedtbrænder. Den kemiske forbindelse, som er fundet i hindbær er blevet testet hos dyr og i celler i laboratoriet, men aldrig til vægttab hos mennesker. Undersøgelser af dyr har antydet, at det kan øge stofskiftet. Alligevel er der ingen pålidelige, videnskabelige beviser for, at det forbedrer vægttab hos mennesker og ingen undersøgelse har undersøgt bivirkninger og dosering.
 • Afrikanske mango slankepiller som virker: Irvingia eller afrikansk mangoekstrakt er et andet produkt til hurtigt vægttab, som Oz har talt om i sit show. I 2013 viste en gennemgang af alle undersøgelser på området, der blev offentliggjort i Journal of Dietary Supplements, at effekten af dette naturlægemiddel var udokumenteret og derfor kunne tilskuddet ikke anbefales som en slanke pille til vægttab.
 • Saffron ekstrakt: Dette dyre, eksotiske krydderi, der ofte bruges i mellemøstlig madlavning, har mange folkesavn tilknyttet til sig. Det siges at kunne forbedre dit humør, men moderne videnskab har ikke fundet noget tegn på, at det er et mirakelmiddel til vægttab, som Oz har hævdet. Ingen uafhængige undersøgelser af slankemidlet har konstateret, at det hjælper folk til at tabe.

Hvordan det virker (teknisk!)

Aktuelle og potentielle lægemidler mod fedme kan virke gennem en eller flere af følgende mekanismer: Appetit undertrykkelse-Catecholaminer og deres derivater (såsom phentermin og andre amfetamin-baserede lægemidler) er de vigtigste værktøjer, der anvendes til dette, selv om andre klasser af lægemidler, såsom anti-depressiva og stemningsstabiliserende er anekdotisk anvendt til at nedsætte appetitten (se: bupropion og topiramat). Stoffet blokerer cannabinoid receptorer og kan dermed være en fremtidig strategi til at undertrykke appetitten (som fx det nye kankusta duo).

Forhøjelse af kroppens stofskifte

​Interferens med kroppens evne til at optage bestemte næringsstoffer i fødevarer. For eksempel blokerer Orlistat (også kendt som Xenical og Alli) fedtfordelingen og derved forhindrer fedtabsorptionen. OTC-fiberkosttilskud, glucomannan og guargummi er blevet anvendt til det formål at inhibere fordøjelsen og sænke kaloriefattige absorption. Anoreksika er primært beregnet til at undertrykke appetitten, men de fleste af de stoffer i denne klasse fungerer også som stimulanser (fx Dexedrine), og patienter har misbrugt stoffet “off label” til at undertrykke appetitten.

Fremtidige udsigter

Andre klasser af slankepiller i udvikling omfatter lipaseinhibitorer svarende til orlistat. En anden lipaseinhibitoren, kaldet GT 389-255, blev udviklet af Peptimmune (licenseret fra Genzyme). Dette var en ny kombination af en inhibitor og en polymer udformet til at binde ufordøjede triglycerider, hvorved der tillades øget fedtudvisning uden bivirkninger såsom fedtet afføring, der opstår med orlistat. Udviklingen gik i stå, da fase 1 forsøget var gennemført i 2004, og der var ingen yderligere klinisk udvikling af mennesket bagefter. I 2011 Peptimmune indgivet til kapitel 7 konkurs. En anden potentiel langsigtet tilgang til anti-fedme medicin er ved at udvikle ribonukleinsyre interferens (RNAi). Dyreforsøg har vist, at deletion af RIP140-genet hos mus ved genetisk knockdown resulterer i manglende fedtophobning, selv når musene er fodret med en kost med højt fedtindhold. Der er i de seneste år ikke sket meget successful forskning inde for slankepiller som er veldokumenteret.
 

​* Resultater kan variere fra person til person


 

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler