Kosttilskudet Moringa Oliefera – hvad er det?

Moringa Oleifera er en plante, som i flere tusinde år er blevet hyldet for sine sundhedsmæssige fordele. Den er fuld af sunde antioxidanter og bioaktive plantestoffer. 

Indtil videre har forskerne kun undersøgt en brøkdel af de mange anerkendte gavnlige egenskaber, som dette “mirakeltræ” er i besiddelse af. 

Her nævner vi nogle af de sundhedsmæssige fordele ved planten, som underbygges af videnskabelige undersøgelser: 

 

Moringa Oleifera er et lille træ, som vokser i det nordlige Indien. Det har en bred vifte af navne, såsom trommestiktræ, peberrodstræ og benzolivetræ.

Næsten alle dele af træet kan spises eller anvendes som ingredienser i naturlægemidler. Bladene og bælgene spises almindeligvis i nogle dele af Indien og Afrika. 

Foroven er et billede af blade, pulver og kapsler fra træet.

Bladene er en fremragende kilde til mange vitaminer og mineraler. 1 kop friske, hakkede blade (21 gram) indeholder følgende:

(ADT= anbefalet dagligt tilførsel)

  • Protein: 2 gram.
  • B6 vitamin: 19% ADT.
  • C vitamin: 12% ADT.
  • Jern: 11% ADT.
  • Riboflavin (B2): 11% ADT.
  • A vitamin (fra betacaroten): 9% ADT.
  • Magnesium: 8% ADT.

I de vestlige lande bliver de tørrede blade solgt som kosttilskud enten i pulverform eller som kapsler.

Vi anbefaler at købe Moringa i et kvalitetssikret kosttilskud fra WeightWorld.

Bælgene har generelt et mindre indhold af vitaminer og mineraler i forhold til bladede. Men de er imidlertid fulde af C vitamin. En kop friske bælge i skiver (100 gram) indeholder 157% af dit daglige behov for C vitamin.

I udviklingslandene er der sommetider mangel på vitaminer, mineraler og protein i kosten, og derfor kan Moringa oleifera være en vigtig kilde til mange essentielle næringsstoffer i disse lande. Men der er dog én ulempe. Moringa bladene kan ligeledes indeholde et højt niveau af anti-næringsstoffer, som kan reducere optagelsen af mineraler og protein.

Kort sagt: Moringa blade indeholder mange vigtige næringsstoffer, herunder protein, B6 vitamin, C vitamin, riboflavin og jern.

Indeholder mange antioxidanter

Antioxidanter er stoffer, der virker mod frie radikaler i vores krop. Høje niveauer af frie radikaler forårsager oxidativt stress, som kan bidrage til kroniske sygdomme, såsom hjertekarsygdomme og type 2 diabetes. Man har fundet flere antioxidante plantestoffer i Moringa oleifera bladene

Udover C vitamin og betacaroten, indeholder de:

  • Quercetin: Denne kraftfulde antioxidant kan hjælpe med at sænke blodtrykket
  • Chlorogensyre: Chlorogensyre, som også findes i store mængder i kaffe, kan hjælpe med at nedsætte blodsukkeret efter måltider

En undersøgelse af kvinder har fundet frem til, at når de indtog 7 gram (1½ teske) pulver af moringa blade hver dag i tre måneder, steg mængden af antioxidanter i blodet markant.

Kort sagt: Træet indeholder mange forskellige antioxidanter, herunder quercetin og chlorogensyre. Pulver af moringa blade kan øge niveauerne af antioxidanter i blodet.

Kan sænke blodsukkeret

Forhøjet blodsukker kan være et alvorligt sundhedsproblem og er f. eks det mest kendetegnende ved diabetes.

Flere undersøgelser har faktisk vist, at ekstrakt fra planten kan medvirke til at sænke blodsukkeret. Men de fleste resultater er dog baseret på dyreforsøg. Der er kun foretaget få forsøg med mennesker, og kvaliteten er generelt ringe. I en undersøgelse indtog 30 kvinder 7 gram pulver af moringa blade hver dag i tre måneder. Dette reducerede det fastende blodsukker med 13,5%. Endvidere viste en lille undersøgelse af 6 diabetespatienter, at et måltid tilsat 50 gram moringa blade, reducerede en forøgelse af blodsukkeret med 21%.

Kort sagt: Moringa blade kan sænke blodsukkeret, men det er nødvendigt med yderligere undersøgelser, før man kan komme med pålidelige anbefalinger.

Kan sænke kolesterol

Høje mængder af kolesterol i blodet er blevet kædet sammen med en øget risiko for hjertesygdom. Mange plantebaserede fødevarer kan med stor effekt reducere kolesterol. Disse omfatter hørfrø, havre og mandler.Forsøg både på mennesker og dyr har vist, at træet kan have lignende kolesterol-sænkende virkninger.

Kort sagt: Moringa oleifera kan potentielt sænke kolesterol i blodet, hvilket skulle kunne medføre mindre risiko for hjertekarsygdom.

Anvendelse og forhandlere

Hvis du gerne vil nyde fordelene ved Moringa oleifera, findes der et glimrende kosttilskud hos denne online forhandler. Du vil se de bedste resultater over en 3-måneders periode.

Konklusion

Indtil videre har undersøgelser vist, at Moringa oleifera kan medføre moderat sænkning af blodsukker og kolesterol. Det har med stort sandsynlighed også antioxidante og anti-inflammatoriske egenskaber, og det beskytter mod arsen toksicitet. Moringa blade er også meget nærende og skulle især være gavnlige for folk med mangel på vigtige næringsstoffer. Alt i alt et glimrende kosttilskud for de fleste danskere.

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler