8 fordele ved Klorofyl – disse helbredsmæssige problemer afhjælpes

Klorofyl blad

Lider du af fordøjelsesproblemer, eller har du et dårligt immunforsvar? Har du problemer med dårlig ånde, eller ønsker du bare at gøre noget godt for dig selv?

Kosttilskuddet klorofyl kan være løsningen på rigtig mange af dine helbredsmæssige problemer, men det kan også være effektivt, hvis du blot har brug for et ekstra energiboost i hverdagen. Det kan også være, at du ønsker at supplere din i forvejen sunde kost og livsstil med et kosttilskud, der favner bredt.

Der kan være rigtig mange gode grunde til at stifte bekendtskab med lige netop dette kosttilskud. Hvis du ikke allerede har hørt om det, eller kender dets mange fordele, så bør du læse med her i denne artikel. Vi gennemgå blandt andet, hvad det er, hvad det er godt for, og i hvilke forskellige former det kan indtages.

Hvad er klorofyl?

Ordet stammer fra det græske ord ”khloros”, der betyder ”lysegrøn”, og ”phylon”, som betyder blad. Det blev opdaget helt tilbage i 1817 af to franske kemikere og har siden da været kendt som et vidundermiddel for både kvinder og mænd over hele verden. Det har nemlig både en forebyggende og en helbredende virkning på rigtig mange af de forskellige helbredsmæssige udfordringer, som de fleste mennesker støder på.

Klorofyl er den grønne pigment, der er i planter. Det udgør dermed en væsentlig faktor i forhold til fotosyntesen, da det gør det muligt for planterne at optage energi fra sollys. Det siges faktisk at være planternes blod, da det har en struktur, der ligner strukturen i menneskeblod.

Det er dog ikke kun vigtigt for naturen, men også for menneskene, da det kan have rigtig gode påvirkninger på din krop.

Ideelt set optages det i små doser igennem for eksempel grøntsager, men det kan også optages i koncentrerede mængder, og det er her, det har den største effekt.

 Sidst men ikke mindst kan du også vælge den flydende form.
 
Slank på 3 uger e-bog
 

Bliv slank på 3 uger

Ingen genvej til drømmekroppen er bedre end at ændre din diæt til noget sundt, lækkert og ikke mindst effektivt


Hvad er klorofyl godt for?

Klorofyl siges at være kvindens bedste ven, da det blandt andet kan nedsætte risikoen for dannelse af cyster på æggestokkene, ligesom det kan regulere menstruationen. Dette er dog langt fra de eneste fordele, der er ved at indtage dette kosttilskud regelmæssigt.

Indtagelse af dette stof kan på mange forskellige punkter give nogle rigtig store helbredsfordele for både kvinder og mænd og unge såvel som ældre. Ligesom kosttilskuddet forskolin hjælper det nemlig en række af de indre organer med at fungere optimalt. Hvad det helt konkret er for nogle 8 sundhedsfordele, kigger vi nærmere på her i dette afsnit.

Fordøjelsen

Det har den egenskab, at det kan bekæmpe væksten af dårlige bakterier. Det betyder med andre ord, at det kan reparere tarmvævet og medvirke til en sund tarmbevægelse. Derudover indeholder klorofyl magnesium, som er særligt godt for fordøjelsen. Det forbedrer funktionen i blandt andet leveren, maven, blæren og tyktarmen, når det indtages regelmæssigt.

Lider man af forskellige helbredsmæssige problemer, som for eksempel betændt tyktarm, galdesten og leverproblemer, kan dette kosttilskud dermed være yderst effektivt. Det samme gør sig gældende, hvis man for eksempel lider af for meget mavesyre, som rigtig mange danskere gør.

Kosttilskuddet renser også tyktarmen og hele den øvrige del af tarmsystemet. Derudover kan det også forbedre kolesteroltallet.

Dårlig kropslugt og dårlig ånde

Dette er en af de største fordele ved lige netop klorofyl. Det har nemlig en evne til at arbejde mod dårlig kropslugt indefra, og det kan faktisk beskrives som en indre pebermyntepastil for hele kroppen. Din kropslugt bliver renset indefra, og det resulterer blandt andet i en bedre udvendig kropslugt og en bedre ånde. Dette skyldes primært den positive indvirkning, det har på tarmsystemet. Er du meget plaget af dårlig ånde, og husker du at børste tænder, kan dette måske løse dit problem.

Derudover kan det også være med til at holde paradentose nede og sikre, at paradentosen ikke udvikler sig yderligere.

Immunforsvaret og sår

Det har overordnet set en rigtig god og effektiv virkning på hele kroppens immunforsvar. Derudover kan det også hjælpe i forbindelse med udvendige skader og sår. Foruden klorofyl piller findes der nemlig også flydende former, som man med stor fordel kan spraye direkte på sår eller andre skader. Det er særligt velegnet til personer, der for eksempel er i gang med kemoterapi, dialyse eller andre invasive behandlingsformer.

Bakterier har svært ved at overleve, der hvor der er meget ilt. Klorofyl tilfører kroppen en stor mængde ilt, og på den måde vil det beskytte kroppen mod sygdomsfremkaldende stoffer og skadelige bakterier. Derudover er det et neutraliserende stof, som kan forhindre, at andre former for bakterier kan trives i kroppen.

Har du et dårligt immunforsvar, bør du dermed kraftigt overveje at indtage nogle større mængder af klorofyl for at undgå for meget sygdom. Det kan enten være via kosten, men det kan med fordel også være i form af et kosttilskud, da det som nævnt har den bedste og mest effektive virkning.

Det anbefales især til personer, der lider af forskellige immunsygdomme, herunder blandt andet HIV.

Bekæmpelse af toksiner, gift- og affaldsstoffer samt forebyggelse af kræft

Vi udsættes hver dag for rigtig mange forskellige affaldsstoffer og giftstoffer, som blandt andet kommer ind i kroppen via de fødevarer, vi indtager. En stor del skyldes dog også udefrakommende forurening.

Kosttilskuddet indeholder blandt andet store mængder af forskellige vitaminer, herunder både vitamin E, C og A, og det er derfor en meget anti-inflammatorisk kilde.

Det er fyldt med høje mængder af antioxidanter, som blandt andet bekæmper toksiner samt ophobede gift- og affaldsstoffer, der skader vores celler eller vores krop helt generelt. Disse giftstoffer kan skyldes en lang række dødelige sygdomme, som for eksempel kræft.

Grundet den høje mængde af antioxidanter kan klorofyl kosttilskud betegnes som en superfood.

Detox

Som tidligere nævnt indeholder klorofyl tabletter en stor mængde af magnesium. Magnesium spiller blandt andet en væsentlig rolle i forbindelse med en sund og naturlig detox, og det har vist at være yderst effektivt.

Indtager man dette kosttilskud dagligt, vil det øge mængden af ilt i blodet, og det vil dermed også øge produktionen af de røde blodceller. Det giver hjertet flere iltede celler. En større mængde ilt i blodet vil desuden være med til at hjælpe med at rense kroppen.

Det er for eksempel blevet bevist, at det kan forebygge mod de negative konsekvenser, stråling har. Derudover kan det også hjælpe kroppen med at udstøde nogle af de tungmetaller, der findes i kroppens celler.

Energiniveauet

Dette kosttilskud giver en naturlig dosis af energi, som er hele grundstenen for, at vi kan fungere i det daglige. Det bedste er dog, at det ikke bare er en hvilken som helst slags energi, men en sund en af slagsen.

De fleste danskere har behov for mindst én kop kaffe om dagen for at holde energiniveauet oppe til både at have en effektiv arbejdsdag og passe familien resten af dagen. Her kan klorofyl tabletter være et oplagt alternativ til alle de mange kopper kaffe, man hurtigt kan drikke sig igennem i løbet af en dag.

Frugtbarheden og smertefulde menstruationer

Det høje indhold af magnesium spiller også en væsentlig rolle i forhold til frugtbarheden. Magnesium er nemlig særligt vigtigt for de forskellige enzymprocesser, der bruges til at danne kønshormoner.

Endvidere stimuleres produktionen af østrogen, og det forebygger blandt andet mod blodansamlinger, smertefulde menstruationer og cyster. Sidst men ikke mindst har det også en evne til at afhjælpe en række forskellige infektioner i skeden.

Luftvejene

Lider du af en infektion eller en sygdom i luftvejene, kan det være en rigtig god ide at øge indtaget af klorofyl. Som nævnt forsyner det kroppens celler med masser af ilt, hvilket også kan være til stor gavn for luftvejene. Dermed kan det også bruges til hjælpe dig når du har hoste eller forkølelse.

Indtagelse af klorofyl kosttilskud

Kosttilskuddet kan købes i mange forskellige varianter, men de bedste måder at indtage det på er via piller eller i flydende form. Selvom klorofyl findes i alle grønne grøntsager, er det altså de koncentrerede mængder, der har vist sig at have den største effekt.

Der findes i dag et rigtigt stort marked for kosttilskud på nettet, og du kan derfor gøre et rigtigt godt klorofyl køb, hvis du kigger dig for online. Der kan være rigtig mange penge at spare sammenlignet med de fysiske butikker, og samtidig har webbutikkerne som regel også et meget større udvalg.

Hvornår bør det indtages?

Det anbefales som regel, at man tager en servering om morgenen og en om aftenen inden kl. 20, men det afhænger af, hvilken variant du vælger. Det er som nævnt et naturligt energiboost, og det skal derfor ikke tages for tæt på din sengetid, medmindre du har lyst til at ligge vågen hele natten.

Vælger du at tage det i pilleform, bør du tage pillerne sammen med et stort glas vand eller et måltid mad. Derudover bør du følge den anbefalede daglige dosis, som står på emballagen.

Du kan også indtage klorofyl i pulverform. I så fald kan du med fordel blande det i vand, eller du kan blande det i dine smoothies eller greenies. Dermed får du et stort boost af sundhed på kort tid.

Se vores artikel om: Sådan bekæmper du lavt stofskifte

Se vores artikel om: Hvordan får man en bedre fordøjelse?

Læs også: 7 fordele ved klorofyl og hvordan du får det! udgivet af weightworld.dk

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler