Hvordan får man en bedre fordøjelse?

Vores mave-tarmsystem spiller en afgørende rolle for vores helbred. Er der ubalance i fordøjelsessystemet, kan det skabe ophobning af skadelige affaldsstoffer, som kan have negativ indvirkning på dit helbred og din daglige trivsel. Forstoppelse eller træg mave er en gene, som mange mennesker døjer med. Det skaber fysisk ubehag, og det kan hæmme dig i din fritid og på dit arbejde.

Vil du genoprette de normale og sunde balancer i mave-tarmsystemet, har du brug for kosttilskud og supplementer baseret på naturlige råvarer.

Er du i tvivl om, hvile supplementer du skal anvende i denne forbindelse, og hvordan du genopretter en naturlig og sund tarmflora, kan du læse med videre og få svar på vigtige spørgsmål.

 Det er sundt og optimalt kun at anvende kosttilskud mod dårlig fordøjelse i en begrænset periode. På denne måde giver du din krop og dit mave-tarmsystem mulighed for selv at arbejde og genoprette den naturlige funktion og balance.
Slank på 3 uger e-bog
 

Bliv slank på 3 uger

Ingen genvej til drømmekroppen er bedre end at ændre din diæt til noget sundt, lækkert og ikke mindst effektivt


Hvad kendetegner en dårlig fordøjelse, og hvad er årsagerne bag?

Det estimeres, at 1 ud af 4 danskere i den voksne målgruppe lider af dårlig fordøjelse, hvoraf hovedparten er kvinder. Omfanget og intensiteten af symptomer svinger fra person til person.

Symptomer på dårlig mave-tarmfunktion er følgende:

Luft i maven

Diarré

Forstoppelse

Mavekramper efter måltid

Opspilet mave

Vores hektiske livsstile menes at være en stor årsag til, at så mange danskere oplever én eller flere af de gener, som kendetegner dårlig fordøjelse. Uro, pres og stress er faktorer, som påvirker vores mave-tarmsystem. Har du været igennem en kort periode med ekstra stort pres på arbejde, kan du opleve, at din mave er mere træg end normalt.

Optimalt vil fordøjelsessystemet genoprette sig selv, når presset aftager.

Mange af os lever konstant med pres både fra jobbet, familien og fritiden. Dette kan skabe vedvarende problemer med fordøjelsen. Kosten spiller en ligeså stor rolle, når det handler om at undgå fordøjelsesproblemer. En kost med for lidt fibre kan være årsag til, at du kan opleve enten diarre eller forstoppelse.

Flere og flere danskere lider af irritabel tyktarm, som er betegnelsen for tilstanden, hvor mave- og tarmsystemet er ude af sin normale balance.

Hvad er en sund fordøjelse?

Den sunde fordøje er kendetegnet ved, at maven og tarmsystemet er fri for inflammatoriske sygdomme og fungerer optimalt. Det vil sige, at du har regelmæssige toiletbesøg med blød afføring, og at der ikke er gener eller smerter forbundet med dine toiletbesøg. Det optimale er at have afføring én gang om dagen og gerne på samme tidspunkt.

Den sunde mave reagerer kortvarigt på fremmede og nye oplevelser. Det kan være en eksamen, hvor du er nervøs og for en kort stund (timerne op til eksamen) har tynd mave. Det sunde fordøjelsessystem genopretter sin naturlige balance, når de ydre påvirkninger med stress eller nervøsitet er væk igen.

Det siges, at cirka 70% af vores immunforsvar er placeret i tarmene. Den sunde tarmflora er derfor medvirkende til funktionen af dit immunforsvar og gøre dig mindre sårbar overfor sygdomme og influenzaer.

Sunde og naturlige produkter som dårlig fordøjelse behandling

Når din mave igennem en længere periode ikke har været i stand til at genoprette sin naturlige balance, har den brug for hjælp. Der findes forskellige supplementer, som du kan tage i forbindelse med dine måltider på daglig basis, som vil understøtte og stimulere en sund fordøjelse.

De bedste og mest effektive produkter er følgende:

Kosttilskud med æblecidereddike

Cia frø

Kosttilskud baseret på superfood

Aloe Vera kapsler

Detox kapsler

Kosttilskud rig på fibre

Klorofyl tabletter

Ingefærkapsler

Hartaki pulver

Mælkesyrebakterier  

De forskellige produkter varierer i forhold til egenskaber og indtagelsesform. Der kan være forskel på, hvilket produkt du skal anvende i forhold til omfanget og intensiteten af dine symptomer.

Fælles for produkterne er deres naturlighed. De er baseret på de mest næringsrige råvarer fra naturen såsom klorofyl, ingefær, fibre, Aleo Vera og frø.

Når du skal vælge det produkt, som vil have størst effekt på dig og dit mave-tarmsystem, skal du tage udgangspunkt i omfanget af dine symptomer.

Hvilket produkt skal jeg vælge?

Har du igennem en længere periode været plaget af flere symptomer på dårlig fordøjelse, kan det være en god idé at starte med at detoxe dit mave-tarmsystem. detox betyder udrensning, og når du anvender dette produkt, vil ophobede og skadelige affaldsstoffer blive udskilt fra din krop. Dette kan også være et optimalt produkt for dig, som døjer med forstoppelse.

Fremfor selv at skulle lave en udrensningskur, er Detox kapsler effektive og nemme for dig at anvende. Du skal bruge dem i cirka 10 dage. Fordelen er, at du undgår længere tids brug af kosttilskud, og at du booster og genopretter mulighed for, at din mave på egen hånd kan finde tilbage i sin naturlige balance.

Du kan også prøve at stimulere din fordøjelse med en teskefuld æblecider vineddike blandet med vand, en halv time før måltider, da dårlig fordøjelse kan fremkomme af mangel på mavesyre.

Mange produkter og kosttilskud findes som kapsler, du skal indtage i forbindelse med et måltid. Derudover finder du pulverprodukter, som kan bruges i smooties, som topping ovenpå yoghurt eller som bestanddel i bagværk.

Du skal vælge det produkt, som i type (kapsler eller pulver) matcher dine ønsker og behov. Skal det være nemt at indtage dit kosttilskud, er kapsler et godt valg. Vil du have produkter, som kan give dig smagsoplever og følelse af øget velvære, kan du vælge pulverprodukterne.

God fordøjelse mad, livsstil og produkter

Det er ikke nok kun at indtage kapsler eller kosttilskud for at få din sunde mave-tarmbalance igen. Produkter til sund fordøje kan stimulere og hjælpe med til at genoprette den naturlige funktion i fordøjelsessystemet, men produkterne kan ikke stå alene, hvis du vil have en rigtig god fordøjelse.

Du skal også forholde dig til din livsstil og dine daglige rutiner i forhold til kost.

Når du begynder at indtage produkter for at fremme sund og optimal fordøjelsesfunktion, skal du indtage måltider regelmæssigt på dagen. Det vil sige, at du skal overholde morgenmad, frokost og aftensmad og derimellem spise fiberrige og nærende mellemmåltider.

Uanset om du vælger pulverprodukter eller kapsler, har produkterne størst virkning, når du skaber et fast spisemønster.

Der er flere andre gode råd, du kan gøre brug af, når du vil have størst glæde og udbytte af dit kosttilskud til sund tarmflora:

Spis regelmæssigt med 3 hovedmåltider og sunde mellemmåltider

Skab ro omkring toiletbesøg

Indtag dit kosttilskud på samme tidspunkt hver dag

Drik vand i forbindelse med indtag af dit kosttilskud

Det er en god idé at undgå de fødevarer og væsker, som forstyrrer fordøjelsen. Mad med højt indhold af mættet fedt samt for meget salt og sukker er med til at skabe ubalance i vores mave-tarmsystem. Når du sætter i gang med dit kosttilskud, skal du så vidt muligt undgå eller skære på indtaget af sukker og færdigproduceret mad og forarbejdede fødevarer.  

Du skal indtage cirka 6-8 glas med væske jævnt fordelt over hele dagen. Væske - og vand i særdeleshed - simulerer virkningen af dit kosttilskud og fremmer udskillelsen af ophobede affaldsstoffer

Hvordan virker kosttilskud mod dårlig fordøjelse?

Når du tager kosttilskud mod dårlig fordøjelse, vil det pågældende produkt hjælpe med til lettere og mere problemfrit at omsætte den mad, du spiser. Kosttilskuddene indeholder aktive og naturlige ingredienser, som vil udskille og fjerne de usunde bakterier i tarmsystemet.

Mange af kosttilskuddene er udviklet som multivitaminprodukter. De indeholder mange forskellige vitaminer og mineraler, som ikke kun hjælper med til at fjerne de uønskede bakterier, men de fremmer også opbygningen af et sundt immunforsvar.

Produkterne har både en bekæmpende og en opbyggende effekt, som kan hjælpe dig af med de fysiske symptomer og booste dit kropslige velvære. 

Dette skal du vide om mavens hjerne-tarm-akse

Det har i mange år været kendt og anerkendt, at vores fordøjelse influerer på vores helbred og trivsel. Er der ophobet skadelige bakterier i tarmsystemet, som din mave ikke er i stand til selv at udskille, kan der udvikles giftstoffer, som fører til forstoppelse, oppustet mave og i værste fald resultere i permanente fødevareallergier.

Der er derfor god grund til at tage dårlig fordøjelse symptomer alvorligt, når du døjer med én eller flere af de generende og ubehagelige symptomer.

Først indenfor de seneste årtier er det blevet anerkendt, at vores mave- og tarmsystem også påvirkes af vores hjerne og vores følelsesmæssige tilstande.

Det er ikke kun maden, som påvirker vores tarmsystem. Vores følelser og emotionelle tilstand spiller også ind på tarmes økosystem. Er du stresset, ked af det, eller har du været presset igennem en længere periode, kan det sætte tarmfloraen ud af sin naturlige balance.

Dette er en vigtig faktor at være opmærksom på, når du vil genskabe den sunde tarmflora. Dit kosttilskud vil kun have en symptombehandlende effekt, hvis ikke du også forholder dig til din psykiske tilstand.

Hvor lang tid skal jeg tage kosttilskud mod dårlig fordøjelse?

Du skal altid følge brugsanvisningen på det pågældende kosttilskud. Der kan være stor forskel på, hvor lang tid du skal indtage kapsel eller pulver, og det er vigtigt, at du følger disse anbefalinger.

De bedste kosttilskud fungerer som kur og midlertidige behandlinger. Det vil sige, at du skal tage produktet i en bestemt periode for at opnå virkningerne.

Detox produkterne skal typisk kun anvendes igennem maksimum 10 dage.

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler