Anmeldelse: Therma Power og Efedrin slankepillen

Therma Power er en af de mest kendte slankepiller i bodybuilder-verdenen. Slankemidlet er ulovligt i Danmark men kan stadig skaffes på internettet igennem suspekte forhandlere.

Hvad er det?

Therma Power minder om andre slankepiller som har været på markedet som fx Letigen (blev også gjort ulovligt i Danmark i 2002). Dette slankeprodukt blev sat i forbindelse med 10 døde og blev derfor gjort ulovligt.

Efedrin

Du kan finde 2 forskellige variationer af Therma power. En rød, der har meget højt indhold af koffein og efedrin, og en blå, som har Synephrin i stedet for Efedrin. Synephrin kan findes i frugter du spiser men kun i meget små mængder. I Therma Power er doseringen så stor at slankepiller udgøre en reel risiko for dit helbred. Den blå variant er den mest normale, da efedrin blev gjort ulovligt tilbage i 2002.

Det betyder dog ikke at den er mere sikker og den har mange af de samme bivirkninger som den røde variation har. Begge variationer er ulovlige og kan kun fås ved at bryde loven.

slankepillen efedrinHvad er der farligt ved Therma Power?

Vi skal lidt tilbage i tiden for at forstå hvad der er farligt ved slankemidlet. Det startede nemlig med slankepillen Letigen som bestod af 20mg efedrinhydroklorid + 200mg koffein.

Det blev udviklet her i Danmark af prof A. Astrup og fik hurtigt vind i sejlene. Og det var ikke uden god grund da slankepillerne virkede ganske glimrende med at komme fedtet til livs.

De aktive stoffer (efedrin) sætter nemlig gang i din forbrænding således at fedtet “smelter” af. Du forhøjer din kropstemperatur og vil føle dig mindre sulten. Tilsammen hjælper det ganske glimrende til et vægttab.

Koffein giver energi som du nok allerede ved, men det komplimenteres sammen med efedrin til at opnå et hurtigt vægttab. Derfor er det klart at slankeproduktet blev vel modtaget af folk med vægtproblemer. Men det viste sig at pillen havde uheldige bivirkninger…

Farlige bivirkninger

Det skal siges at mange kunne bruge Letigen uden problemer mens andre dog fik symptomer som forhøjet blodtryk, hjertebanken, svimmelhed, svært ved at sove, maveproblemer m.m. Det var dog dem der slap billigt..

Der var nemlig dem der oplevede alvorlige bivirkninger. Der var tilfælde hvor folk havde fået blodpropper, hjerneblødninger eller hjertestop og der var en kraftig mistanke om at det var letigen der forudsagde disse reaktioner. Lægemiddelstyrelsen valgte derfor i 2002 af trække slankepillen tilbage fra markedet. På dette tidspunkt var pillen blevet sat i forbindelse med 10 dødsfald her i Danmark.

Problemet er nu at therma power stort set er en tro kopi af pillen Letigen. Derfor vil der være stor risiko for at få de samme kraftige bivirkninger.

letigen slankepiller køb

Selvom slankepillen formodentligt har forsaget mange dødsfald har det ikke stoppet folk fra at bruge slankepillen. Der er desværre stadig mange der køber produktet ulovligt på nettet. Risikoen ved at tage stoffet er lav men det er simpelthen ikke det værd når man tænker på hvad konsekvenserne kan være.

Grunden til at reaktioner kan være så kraftige er fordi slankemidlet ikke kun har en kraftigt effekt på fedtforbrændingen, men også har en stor effekt på hjerte-kar systemet. Stoffet Efedrin er nemlig et såkaldt Sympatomimetikum. Det betyder at det har indflydelse på nervesystemet som betyder at dit blodtryk og puls stiger.

Hvor meget du tager af stoffer har selvfølgelig en stor indflydelse på hvor kraftig denne effekt er, men selvom du følger din anbefalede dosis er der stor forskel på hvordan folks individuelle kroppe reagerer. Hvor meget blodtryk og puls stiger er meget varierende, og heri ligger faren. Hvis du samtidig udsætter dig selv for fysisk belastning kan effekten være endnu farligere.

Siden slankemidlet er ulovligt kan myndighederne heller ikke føre opsyn med produktet så du har ingen ide om hvad det faktisk er du indtager hvis du vælger at købe det alligevel. Da Letigen var lovligt blev det forhandlet under farmaceutisk opsyn men med Therma Power har du ingen ide om hvad du køber og putter i din krop. Tør du tage chancen?

Sandheden om slankepiller og diverse slankemidler

efedrin piller på bordJeg kan godt forstå at det kan være fristende med en nem løsning på sit vægttab. Det er ikke sjovt at være overvægtig og kæmpe med at få vægten ned. Du tror du gør det godt og efter ugers selvkontrol stiller du dig på vægten og ser at du har tabt dig 0,2 kg… øv..

Men sandheden er at slankepiller højst kan hjælpe dit vægttab på vej. De store “wins” vil du få igennem din kost. Du kan læse her om de 3 mest effektive metoder til et hurtigt og sundt vægttab.

Når du så har styr på din kost og måske er begyndt at træne en smule kan du komplimentere  med slankepiller men det skal ikke være ulovlige farlige piller som Therma Power. Du kan læse her om vores anmeldelse af de forskellige populære slankepiller og hvad der virker.

Husk at Rom ikke blev bygget på en dag 🙂 Ha’ tålmodighed og gå efter en sundere livsstil i stedet for et hurtigt fix. Held og lykke!

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler