Afrikansk mango: Så meget kan du tabe dig med Irvingia gabonensis

DENNE ARTIKEL INDEHOLDER ANNONCER. LÆS MERE HER.

irvingia gabonensis

Afrikansk mango, også kendt som Irvingia gabonensis, afrikansk vild mango, sød bush mango, irvingia, dika, odika og ogbono (kært barn har mange navne!), vokser i de tropiske regnskove i Vestafrika, og den er blevet brugt af den lokale befolkning i mange år på grund af dens mange sunde egenskaber.

Nogle siger, at denne mirakuløse frugt er årsagen til den kendetegnende slanke fysik samt få tilfælde af hjerte-kar-sygdomme hos de mange stammer i Nigeria, Cameroun og Vestafrika i almindelighed.

Frugten har et meget højt indhold af let opløselige kostfibre, som hjælper med at holde sulten for døren og fremmer et sundt niveau af insulin og kolesterol.

Den øger også dit stofskifte, samtidigt med at den hæmmer appetitten ved kort sagt at reducere leptin-resistensen samt øge produktionen af adiponectin (1); leptin er det appetitregulerende hormon, og adiponectin er det hormon, som spiller en vigtig rolle i fedt- og glukosestofskiftet.

top slankepille

Vi anbefaler: Afrikansk Mango

Hjælper med at nedsætte appetitten

Den traditionelle anvendelse af afrikansk mango

 • De lokale blandede barken med palmeolie til behandling af diarre, og ligeledes for at reducere ammeperioden.
 • I Fransk Vestafrika blev spåner af barken indtaget oralt til behandling af dysenteri, brok og gul feber.
 • Barkens antibiotiske egenskaber hjalp med at helbrede skorpet hud, og de lokale plejede endda at koge barken, som så blev brugt til at lindre tandpine.
 • Mende-stammen i Sierra Leone malede barken til en creme, som de blandede med vand, hvorefter de smurte produktet på huden for at lindre smerte.
 • I visse dele af Vestafrika indtog man ekstrakt fra barken som et smertestillende middel.

  afrikansk mango kosttilskud

Men i dag kommer de sundhedsmæssige fordele hverken fra barken, stænglen eller fra selve frugten, de kommer snarere fra frøene.

Dr. Oz (en amerikansk talkshow-vært) har rent faktisk omtalt ekstrakten fra denne frugt som et mirakuløst kosttilskud, som kan få folk til at tabe sig 5 kilo.

Faktisk skulle det afrikanske mango-kosttilskud have hjulpet programmets læge, Dr. Edwards, med at tabe sig 3 ½ kilo på kun én måned, uden at hun havde ændret noget særligt ved sit træningsprogram eller kost.

Sådan fremmer afrikansk mango et vægttab

 • Som sagt øger afrikansk mango niveauet af leptin hormonet, som til gengæld hæmmer appetitten, så man dermed har lettere ved at holde sig til en sund kost uden en ukontrollabel trang til usund mad, som man normalt kan få, når man begynder på en ny, sund kostplan.Med afrikansk mango-kosttilskud ligger man ikke længere under for trangen til mellemmåltider og den slags.
 • Afrikansk mango har et højt indhold af fibre, som spiller en stor rolle, når det gælder om at tabe sig.Frugtens opløselige fiberindhold hjælper med at bremse fordøjelsen, og når dit fordøjelsessystem bliver langsommere, vil næringsstofferne fra de fødevarer, du har spist, blive optaget langsommere, hvilket har 2 indvirkninger:
  1) Det vil tage længere tid for maden at passere ordentligt gennem kroppen. Kort sagt vil din krop føle sig mæt i længere tid.
  2) Den anden virkning er omfanget af fødeoptagelsen over længere tid, som har forbindelse med, hvor hurtigt glukose/sukker bliver optaget i blodet. En langvarig optagelsesproces betyder i bund og grund, at blodsukkeret effektivt kan reguleres, så kroppen kan bruge sukker/glukose langt mere effektivt (3).
 • slankepiller

  Frugtens andre slankende egenskaber er forbundet med dens opbygning, nærmere betegnet opbygningen af kernen.

  Kernen i afrikansk mango har et højt indhold af protein og fedtstoffer. Faktisk består dens ernæringsmæssige opbygning af: 15% kulhydrat, 8,5% protein og 66% fedt.

  Det kan måske virke lidt mærkeligt, at en frugt, der indeholder så meget fedt, anvendes i slankekure, men der er tale om sunde fedtstoffer (såsom enkelt- og flerumættede fedtstoffer), som er ganske gavnlige med henblik på et vægttab.

  Fedtstofferne gør optagelsen af maden langsommere, og de sender også signaler til din hjerne, som fortæller din krop, at den ikke længere er sulten. Og det er jo et stort plus for din slankekur.

 • Som sagt har frugtekstrakten fra afrikansk mango et højt indhold af protein (i forhold til de fleste andre frugter). Det høje indhold af protein er ret vigtigt for et vægttab.Det skyldes primært, at protein er det særlige næringsstof, der står for at opbygge en ren muskelmasse. Det er meget gunstigt, eftersom det rent faktisk ændrer din kropsbygning, som bliver mere tonet at se på.Endvidere hjælper proteinerne på din slankekur, for de væv og muskler, de opbygger, øger nemlig stofskiftet og fedtforbrændingen.
 • Afrikansk mango hjælper med at øge stofskiftet. Den øger hjernens niveau af hormonet adiponectin (det vigtige hormon, der forbedrer og stabiliserer niveauet af insulin), som til gengæld gør din krop i stand til at bruge mere fedt som brændstof.Kort sagt vil kroppen begynde at lede efter de eksisterende fedtdepoter for at få sin daglige energi, hvilket betyder, at den konsekvent vil forbrænde fedt. Den afrikanske mango indeholder tillige niacin (B3-vitamin), som også øger stofskiftet.Niacin anvendes rent faktisk som et fremragende kosttilskud til vægttab. Niacin er kendt for sine livsvigtige funktioner i kroppen samt reguleringen af stofskiftet (4).
 • Udover sine slankende egenskaber (som nævnt ovenfor) hjælper afrikansk mango også med at sænke kolesteroltallet samt fremme hjertets funktion.Endvidere har en lang række videnskabelige undersøgelser afsløret, at det afrikanske mango-kosttilskud ikke går ind og påvirker nogen form for receptpligtig medicin for kolesterol. Det gør afrikansk mango-kosttilskud til en fantastisk tilføjelse til din daglige kost, hvis du har for højt kolesteroltal.

frugt på træer

Anvendelse af afrikansk mango og hvor du køber det

Det anbefales, at du kun tager 2 kapsler om dagen, 30 minutter inden et måltid i 3 måneder. Tag 1 tablet med 150 mg 30-60 minutter inden frokost eller aftensmad.

Det er vigtigt at bemærke, at for at opnå de bedste resultater er det bedst at kombinere kosttilskuddet med regelmæssig motion og en sund kost. Du skal heller ikke anvende dette kosttilskud, hvis du lider af en hjerte-kar-sygdom, er gravid eller ammer.

Advarsel: Som med ethvert slankemiddel vil der være forhandlere, der svindler, så tjek anmeldelser før, du køber online, brug anbefalede produkter eller køb via en butik, du stoler på. Vi anbefaler derfor at du bruger WeightWorld.

top slankepille
 

Irvingia gabonensis

Hjælper med at nedsætte appetitten

 Fodnoter:

 1. Ainge Brown Irvingia gabonensis & Irvingia wombolu. State of Knowledge Reports undertaken for Central African Regional Programs for Environment. Oxford Univesity. UK 2001. (https://carpe.umd.edu/resources/Documents/report-aingebrown2001.pdf)
 2. Matos L, Linder M, Nzikou JM, Desobry S, Matouba E, Pandzou Yembe VN and Mapepoulou TG. Irvingia gabonensis seeds kernels studies; Oil technological application. Pak Nutr . 2009:8(2) ;151 to 157
 3. Joseph JK. Physico chemical attributes of the wild bush mango seeds; Bioresour Technol year 1995:53(2);179-181.

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler