Alt, hvad du skal vide om MCT olie køb og brug

DENNE ARTIKEL INDEHOLDER ANNONCER. LÆS MERE HER.

Er du på udkig efter sunde kosttilskud og naturmedicin, der kan hjælpe dig med vægttab, har du måske allerede hørt om MCT olie. Her går vi ned i detaljerne omkring produktet, så du forhåbentlig kan blive meget klogere på, hvordan og, hvorfor det bruges.

Den rene olie har mange gode egenskaber. En af disse er, at den kan virke appetitnedsættende, hvorfor mange taler om den i forbindelse med vægttab. Her forklarer vi meget mere om, hvorfor MCT olie kan være den helt rigtige løsning for dig.

 Sidst men ikke mindst hjælper olien med at reducere din appetit – eller følelsen af lækkersult, som 

ofte er der vi kan komme rigtig galt afsted i forbindelse med kostomlægning eller kur.

MCT olie

Kosttilskuddet for kontrolleret vægtkontrol og sundhed.

Hvad er MCT olie?

MCT er en forkortelse for Medium Chain Triglycerides, hvilket helt kort betyder, at der er tale om et kosttilskud med et højt indhold af mellemlange fedtsyrer. Men, hvad betyder det for dig og hvorfor kan du overveje at bruge det i forbindelse med vægttab?

Lad os se på det helt basale. MCT olie sammenlignes af mange med kokosolie, fordi de to produkter har mange ens egenskaber, der er dog også store forskelle, hvilket netop er grunden til, at MCT langsomt vinder frem på markedet og også overhaler kokosolie indenfor mange områder.

Hvad er forskellen på kokosolie og MCT olie?

De to olier minder rigtig meget om hinanden og bliver da også ofte sammenlignet. Begge produkter indeholder kokosolie, men indholdet af fedtsyrer er meget forskellig og derfor er virkningen og anvendelsen af de to produkter også vidt forskellig.

Hvor kokosolie ofte sige at have fordelagtig indvirkning på dit immunsystem gennem et højt indhold af sunde fedtsyrer – kaldet MCT fedt – og laurinsyre, så er MCT olie et produkt, der giver dig et energi-boost, der ikke bare brænder ud, men holder længe i kroppen grundet den specifikke sammensætning af mellemlange fedtsyrer.

Hvordan virker MCT i forbindelse med vægttab?

Grunden til, at mange anvender olien som et supplement, når de ønsker at skabe et sundt vægttab er, at den har en appetitnedsættende funktion.  I forbindelse med vægttab er fordelene ved olien:

  • Din appetit vil synes mindre og du føler dig hurtigere mæt
  • Dit stofskifte vil blive meget bedre og hurtigere
  • Det sørger for at færre af de overskydende kulhydrater omdannes til fedtstoffer

De mellemlange fedtsyrer i olien er rigtig sunde for dig og herudover er de lette for leveren at arbejde med. I leveren omdannes olien til ketoner, som er en af de vigtigste brændstoffer i din krop. Med den oplever du at få mere energi og gør dine muskler lettere at aktivere. Måske kender du allerede ordet ketoner, fordi det minder dig om de populære keto-diæter, der skruer helt ned for kulhydrater i kosten, for at give kroppen de optimale omstændigheder for at optage den rigtige form for ketoner.

Ud over det er olien også med til at øge kroppens forbrænding. Helt kort foregår det ved at olien bidrager til den proces vores krop gennemgår, når den forbrænder maden. Når vi forbrænder mad, producerer kroppen varme og den proces hjælper MCT med at optimere, så forbrændingen stiger.

 Sidst men ikke mindst hjælper olien med at reducere din appetit – eller følelsen af lækkersult, som ofte er der vi kan komme rigtig galt afsted i forbindelse med kostomlægning eller kur.

Hvem kan bruge MCT olie?

Bruger fladen er endnu en fordel ved dette produkt, fordi det kan bruges af både allergikere, vegetarer og veganere, der gerne vil have glæde af de mange store helsemæssige fordele olien giver.

Det er derfor et produkt, som kan anvendes af langt de fleste og som uden problemer kan indgå helt naturligt i hverdagskosten. Fordi det er en olie uden smag kan du let mixe den i din proteinshake, din smoothie eller hælde den over salaten, hvis ikke du bryder dig om at indtage den rent.

Hvordan bruger man MCT olie?

Olien anvendes enten alene eller i den daglige madlavning. Det er vigtigt, at du ikke kaster dig ud i at spise 1-2 spsk. hver dag. I stedet kan du forsigtigt trappe op over en uges tid, hvor du starter med 1 spsk. hver anden dag, så hver dag og til sidst op til 2 spsk. om dagen, for at få den optimale effekt. Nogle af de MCT olie bivirkninger, du kan opleve ved for hurtig optrapning, er diarre og maveonde.

Olien er nem at arbejde med og derfor også let at bruge i din mad. En af de mest anvendte opskrifter, er den populære bulletproof-kaffe. Her blander du olien i din morgen kaffe og blender den med en gavmild portion smør. Det gør det ud for et morgenmåltid og har på rekordtid gjort sig utroligt populær blandt folk, der er på keto-diæten.

Der er dog både fordele og ulemper ved denne opskrift, fordi den indeholder store mængder mættede fedtsyrer og derfor er det nok heller ikke netop den opskrift du skal lægge ud med, hvis du er ny til MCT olie.

I stedet kan du bruge olien som dressing eller blande den i din daglige kost i stedet for kokosolie eller lignende.

Hvorfor skal du tage MCT olie?

Hvis du gerne vil have glæde af de mange gode egenskaber ved olien er du nødt til at indtage den ved siden af din almindelige kost. Mange af os får en god portion igennem de almindelige mejeriprodukter vi indtager i løbet af dagen, men for veganere eller folk, som ønsker den fulde effekt af olien, så kan et supplement på daglig basis være en god måde at regulere appetitten, booste immunforsvaret og stabilisere blodsukkeret. Fordelene ved olien er mange:

  • Det kan bruges som energi til hjernen
  • MCT olie er godt for dit immunforsvar
  • Det kan hjælpe dig med dit vægttab ved at nedsætte appetitten, som du kender det fra slankepiller
  • MCT olie kan hjælpe dig i din træning som en energikilde
  • Det kan hjælpe med at regulere dit blodsukker
  • Det er godt for din lever

Du kan med andre ord have glæde af at tage 1-2 spsk. olie i løbet af dagen, ikke bare, hvis du ønsker at tabe dig, men også, hvis du ønsker et sundere liv og en sundere krop. Har på siden finder du altid gode MCT olie tilbud.

MCT olie kosttilskud


Denne side er anmeldt af: Mark E. Pedersen Rating 10/10

Har du overvejet?

MCT olie er et af de mest populære kosttilskud hos Hurtigtslanks læsere.

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler