Paleo diæt – Naturlig og effektiv slankekur

anmeldelse af stenalderkost

Paleo kuren (eller stenalderkost) er en bestræbelse på at spise ligesom vi gjorde for længe siden… for RIGTIG længe siden. Hvis en hulemand ikke kunne spise det, så kan du heller ikke.

Det vil med andre ord sige, det vi kan jage eller finde – kød, fisk, nødder, bladgrøntsager, lokale grøntsager samt frø.

Beklager, men du er nødt til at give pasta, kornprodukter og slik sparket!

Forstår du, jeg kan ikke fordrage at tælle kalorier.

Jeg bryder mig ikke om at skulle holde styr på, hvor meget jeg har spist, eller være totalt optaget af, hvor mange gram af det bestemte næringsstof, jeg har fået.

Og ikke alene hader jeg at tælle kalorier, jeg ved også, at kalorier rent faktisk kun er en del af kampen, da de ikke alle sammen er skabt på samme måde – 400 kalorier KIMS påvirker IKKE din krop på samme måde, som 400 kalorier grøntsager og protein af høj kvalitet.

Du kan heldigvis holde op med at bekymre dig om at tælle kalorier FOR EVIGT, hvis du er villig til at udvide din horisont og fjerne visse typer fødevarer fra din kost.

Jeg vil med glæde foreslå en særlig kost, som ikke kræver kalorietælling OG som gør dig i stand til at spise, indtil du ikke længere er sulten. Og forresten så kan det også hjælpe dig med at gå ned i vægt, opbygge muskler samt komme i super form.

Jeg ved godt, at det lyder som en reklame for et meget tvivlsomt kosttilskud eller kostbog. Det er det ikke, den virker rent faktisk. Den har hjulpet mange mennesker med at opnå fænomenale forvandlinger som fx Lars herunder.

paleo transformation pictures

Så hvordan fungerer Paleo kuren?

Åh nej, endnu en “kur”. Jeg ved godt, at det lyder som et modefænomen, men det er faktisk ganske alvorligt ment. Forstår du, for 10.000 år siden, før Nike, Kellogg’s frosties og diverse fedtfattige madprodukter, trivedes vore gamle forfædre som jægere/samlere. Selvom det er meget lang tid siden, har vores genetik ikke ændret sig særligt meget siden da.

 • Den daværende, gennemsnitlige Homo sapiens: høj, muskuløs, adræt, atletisk og utrolig alsidig.
 • Den nuværende, gennemsnitlige Homo sapiens: overvægtig, ude af form, totalt stresset, ulykkelig, i søvnunderskud og som kan dø af en skare af sygdomme, der kan forebygges.

Hvad gik der galt? Landbruget! For nogle få tusinde år siden opdagede menneskene dyrkningen, landbrugets revolution tog fart, og vi gik fra at være jægere/samlere til landmænd. Vi slog os ned, dannede samfund og menneskeracen udviklede sig til det, vi er i dag.

hvad er paleo kost

Problemet er imidlertid, at vores krop aldrig har tilpasset sig ordentligt til at spise alle de korn, som vi nu dyrker.

Som Robb Wolf beskriver det, prøv at forestil dig en 100 meter stor fodboldbane. De første 99.5 meter er så lang tid, Homo sapiens brugte som jægere/samlere.

Da de jagede og samlede, vænnede kroppen sig til den form for livsstil i løbet af tusinder af år. Den sidste halve meter repræsenterer vores art efter landbrugets revolution, hvor vores kost har ændret sig (men vores genetik har ikke).

Så i stedet for at fylde os med kød, grøntsager og årstidens frugter, har vi udviklet os til en art, der er “afhængig” af korn, dvs. brød, pasta, ris, majs osv. Regeringen fortsætter med at anbefale hoveddelen af vores kost er fra korn, og folk fortsætter med at blive federe og federe for hver dag.

66 % af os er overvægtige, 33 % anses for at være direkte fede, og disse tal bliver værre og værre.

Der er tydeligvis noget galt. Paleo kuren er en bestræbelse på at vende tilbage til at spise, sådan som vi biologisk er indrettet til at spise, så vi kan være i stand til at udnytte  vores genetiske potentiale og straks begynde at leve sundere.

tænkende hulemandHvad i alverden er Paleo kuren?

I meget gamle dage var korn ikke en del af vores kost.

Korn forårsager en dårlig reaktion i vores krop. Korn er sammensat af kulhydrater, og inde i vores system omdannes disse kulhydrater  til glukose (en form for sukker), som bruges til energi og diverse andre formål, der hjælper vores krop med at fungere;

Og alt det glukose, som ikke bliver brugt til energi, bliver lagret som fedt.

I stedet for at høre mig forklare den del, kan du bare se denne tre-minutters video “Why you got fat”

Endvidere indeholder de fleste kornsorter gluten og lektiner. Hvad er det og hvad er der galt med dem? Det er nogle rigtig gode spørgsmål at kende svaret på:

 • gluten er et protein, der findes i kornsorter såsom rug, hvede og byg. Det hævdes, at størstedelen af jordens befolkning ikke kan tåle gluten (derfor alle de nye “gluten-frie!” varer, der dukker op alle vegne). Som tiden går kan de, som ikke kan tåle gluten, udvikle en lang og væmmelig række af sygdomstilstande af at spise gluten: bl. a dermatitis, ledsmerter, fertilitetsproblemer, sure opstød.
 • Lektiner er naturlige giftstoffer, der forefindes i korn, til forsvar mod at blive spist! Den er go’ nok. Korn har udviklet sig til at kunne beskytte sig selv mod at blive spist af os. Disse lektiner er ikke en stor fan af vores mave- tarmkanal og de forhindrer kanalen i at kunne reparere sig selv fra almindelig slitage. Dette kan forårsage alle mulige former for skade.

Som Michael beskriver det i sin artikel: i bedste tilfælde er korn ikke sundt, i værste tilfælde er det helt og aldeles farligt.

Paleo kuren udelukker også stort set al sukker, så medmindre det kommer naturligt fra frugt, kan du godt glemme alt om det.

Sukker giver hurtigt energi, men blodsukkeret falder også hurtigt igen, og sukkeret omdannes til fedt, medmindre det bruges omgående, og laver altså en hel masse ravage i vores krop.

Så fingrene væk fra korn, sukker og forarbejdede fødevarer. Mange undersøgelser har vist, at et utroligt stort antal sygdomme og livsstilsproblemer kan vendes ved hjælp af disse tre simple ændringer. Tag et nærmere kig på denne tidsskriftsartikel om kræftpatienter, som skiftede til en kur uden sukker, og fik positive resultater.

Men hvor er min energi henne?

Altså, hvis vi ikke spiser 300+ gram kulhydrater hver dag, hvor skal vores energi så komme fra?

Vores krop er designet til at kunne arbejde på et mindre indtag af kulhydrater, end hvad vi rent faktisk spiser, så færre kulhydrater er ikke noget problem. Når der er mangel på kulhydrater (sådan som vi plejede at fungere), vil vores krop benytte fedtdepoter og forbrænde DET til energi i en proces, som kaldes ketogenese. (læs: Low Carb High Fat diæt – Mere energi, bedre helbred og et super hurtigt vægttab)

Det jeg prøver at sige er, at vores krop er mega effektiv.

Så, færre kulhydrater = mindre glukose i dit system, hvilket betyder, at din krop er nødt til at forbrænde fedt som din kilde til brændstof. Sådan!

Er alle kulhydrater slemme?

kulhydrater i brød

Nej. Kulhydrater har stadig et formål i vores kost, men de er ikke livsvigtige (se nærmere på dette Inuit Paradox, som er god læsning om samfund, der eksisterer næsten uden nogen form for kulhydrater).

Jeg foretrækker at få mine kulhydrater fra grøntsager, søde kartofler samt frugt. Hvorfor? Disse fødevarer forekommer naturligt og behøver ingen form for forarbejdning (til forskel for korn), for at kunne spises.

Endnu en fantastisk fordel ved grøntsager er, at du kan spise så mange du kan, uden at blive fed af dem.

De er utrolig nærende og er kaloriefattige  – seks portioner broccoli (og hvem vil lige spise seks portioner på en gang?) indeholder 180 kalorier og kun 36 gram kulhydrater. En enkel portion pasta (og INGEN spiser kun en portion pasta) indeholder 200 kalorier og 42 gram kulhydrater.

Hvad så med mælkeprodukter?

forskellige mælkeprodukter

Mælkeprodukter er mere kompliceret, da de fleste paleo-tilhængere har tendens til at holde sig væk det dem – en del af verdens befolkning er laktose-intolerant, og dem som ikke er det, har som regel en eller anden form for aversion mod det.

Hvad skyldes det? Fordi ingen andre dyr i hele verden drikker mælk efter baby stadiet. Jægere/samlere slæbte ikke køer med sig, når de rejste rundt. Mælk blev indtaget som baby, og det var det. Ligesom med korn, var vores krop ikke designet til et kæmpemæssigt indtag af mælkeprodukter.

Personligt er jeg splittet hvad angår mælkeprodukter, da jeg kan drikke sødmælk uden nogen form for problemer, og jeg overvejer at tilføje den til min kost igen når jeg laver vægttræning. Brug dog sødmælk da det er mere naturligt end lav-fedt versionerne (og det er den gode fedt!).

Så ingen korn og ingen mælkeprodukter: hvad får jeg så at spise på denne kur?

mad pyramide stenalder

Okay, hvis vi fjerner korn, næsten alle forarbejdede fødevarer samt mejeriprodukter, står du tilbage med ting, der forekommer naturligt:

 • Kød – GRÆSFODRET og helst økologisk, ikke kornfodret. Korn skaber det samme problem i dyr som i mennesker.
 • FjerkræKylling, and, høne, kalkun…dyr med vinger, som forsøger at flyve.
 • Fisk – Vilde fisk, da kviksølv, gmo, hormorner og andre giftstoffer kan være et problem i opdrættede fisk (læs: 20 af de værste GMO-fødevarer du bør undgå).
 • Grøntsager – Så længe de ikke er friturestegte, kan du spise så mange, som du har lyst til.
 • Olier – Olivenolie, avocadoolie og især kokosolie – tænk naturligt (læs: 50 overraskende fordele ved kokosolie).
 • Frugter – Indeholder naturligt sukker, og kan have et højere indhold af kalorier, så begræns dit indtag, hvis du forsøger at tabe dig.
 • Nødder – Højt kalorieindhold, så de er velegnet som et lille mellemmåltid, men du skal ikke spise flere poser ad gangen.
 • Knolde – Søde kartofler og yams. De har et højere indhold af kalorier og kulhydrater, så de er rigtig gode at spise lige efter træning, for at de kan genoprette dine glykogen niveauer.

En bøf med asparges og søde kartoffelfritter, grillet kyllingesalat, massive omeletter, som vil holde dig mæt hele morgenen, æbler dyppet i mandelsmør osv.

Vælg lige hvad du har lyst til fra listen, og spis så meget du vil af dem (bortset fra de beskrevne undtagelser). Du vil føle dig meget bedre tilpas og være sundere.

Hvordan kan det være, at jeg ikke bliver tyk med stenalderkost?

før og efter billeder med stenaldermad

Fordi disse fødevarer er så nærende og mættende, at det næsten er umuligt at overspise.

For at få det samme antal kalorier fra en pose KIMS eller brød (som du kan spise hele dagen lang uden at blive rigtig mæt), er du nødt til at spise 2-3 lastbiler fyldt med broccoli og spinat. Okay, det er klart overdrevet, men overdrivelse fremmer forståelsen. En KÆMPE portion grøntsager og en fornuftig portion kød kan holde dig mæt i timevis, mens indtag af fødevarer fyldt med kulhydrater kan resultere i, at du hurtigt bliver sulten igen.

Når jeg har brug for at tabe mig op til en ferie, benytter jeg mig 100 % af Paleo kuren og på få uger kan min fedtprocent blive lavere (mens jeg kombinerer det med styrketræning  og intervalløb) (læs: Opnå hurtigst muligt vægttab – 3 enkle råd).

Men jeg kan ikke undvære muffins, pasta, rundstykker, pizza og brød!

tyk mave med burger i hånden

Okay, så lad være med at prøve Paleo kuren! Så enkelt er det.

Hvis du er tilfreds med, hvordan du ser ud, dit energiniveau er godt hele dagen og du kan ikke se nogen grund til forbedring, så fortsæt som du plejer – jeg vil ikke tvinge dig til at spise på denne måde.

Men hvis du kæmper med at tabe dig, er totalt energiforladt hele dagen, har brug for 8 kopper kaffe, hader at tælle kalorier og gerne vil ændre dit liv til det bedre med det samme, hvorfor så ikke give kuren en chance i 30 dage?

PRØV DET! Hvis du ikke kan se synlige ændringer efter 30 dage i din søgning efter et bedre liv, så gå tilbage til kagerne.

Det er vigtigt, at du giver den 30 dage, før du dømmer diæten. Din krop har brug for at tilpasse sig fra at bruge kulhydrater og sukker som brændstof til at bruge dine fedtdepoter til energi, hvilket kan tage et par uger (og kan skabe mindre ubehag i overgangsfasen).

Hvis du ikke er villig til helt og aldeles at skære korn væk fra din kost, kan du bare arbejde på gradvist at MINIMERE den slags fødevarer og dermed se, hvordan din krop tilpasser sig.

En langsom overgang er tit nemmere at håndtere på lang sigt; jo mere du kan rykke din kost tættere på Paleo principperne, jo hurtigere vil du begynde at kunne se resultater.

Hvor meget skal jeg spise af hvert næringsstof?

grønsager

Hold dig til det enkle: Forsøg at få rigtig gode proteinkilder ved hvert måltid (æg, bøf, kylling, fisk, svinekød) sammen med nogle grøntsager eller frugt. Det er det hele.

Hvis du har svært ved at få nok kalorier til dagligt, kan du tilføje noget sundt fedt til regnestykket: avocado, en håndfuld mandler eller valnødder, mandelsmør, olivenolie, kokosolie osv.

Altså, frugt indeholder en del sukker, og nødder består af en del kalorier…

så hvis du følger Paleo kuren, men ikke taber dig i vægt, så tjek dit indtag af frugt og nødder, og se om du fylder dig med dem på bekostning af grøntsager og sunde proteiner.

Det jeg prøver at sige er: fedt skal udgøre en stor procentdel af din kost.

Lige et øjeblik: Jeg troede, at fedt gør dig fed?

oliven kokos olie smør og fed fisk

Det stakkels fedt. Det har virkelig fået et dårligt ry de foregående årtier, så virksomheder har gjort alt, hvad der stod i deres magt, for at gøre alting fedtfattigt og “sundt!” (mens de tilføjer alle mulige former for konserveringsmidler, kemikalier og sukker).

Jep…skær fedtet væk, forøg mængden af kulhydrater….og se hvor DET har bragt os hen.

Hvorfor er fedt blevet gjort til sorteper? I stedet for at jeg går dybere ind i sagen, vil jeg lade Gary Taubes, forfatteren til den virkelig grundige og veldokumenterede Good Calories, Bad Calories, tage over. Her er en artikel, som han skrev for The New York Time for ca. 10 år siden: What if it’s all Been a Big Fat Lie? Giv dig selv 15 minutter til at læse den artikel – det kunne radikalt ændre din tankegang om fedt og kulhydrater.

Du er altså velkommen til at spise sunde fedtstoffer, og stop så med at købe alt det “fedtfattige” møg.

Skal jeg spise hver tredje time?

time-eatingNej, slet ikke. Du skal kun spise, når du er sulten. Hvis vi igen ser tilbage på vores evolutionære historie, havde vi ikke altid den luksus at kunne gå hen til en automat eller fast food butik for at få mad. Nogle gange kunne vi gå hele dagen lang, eller endda flere dage ad gangen, uden at finde mad.

I disse situationer er vi heldigvis indrettet til at kunne anvende vores overskydende fedtdepoter som energi.

Så du skal ikke bekymre dig om at skulle spise hver tredje time.

Nogle gange er det endda helt i orden, hvis du springer et måltid eller to over, så længe du ikke går grassat og spiser 7 pizzaer, fordi du efterfølgende er så sulten.

Denne måde at spise på kaldes generelt periodisk faste.

Hvilken kritik har kuren fået?

T-Bone Steak with Mushrooms

 

Den væsentligste kritik, jeg gentagende gange falder over, er, at den “skaber frygt“ og gør korn til slynglen på samme måde som fedt er blevet bagvasket.

Hvis du ikke er forsigtig, kan denne form for kur blive dyr. Men som vi ved, efter en anelse efterforskning, er det muligt at gøre en sund kost utrolig overkommelig.

Jeg anbefaler at spise økologiske frugter og grøntsager, fritgående kyllinger samt græsfodret oksekød, men ganske vist kan disse produkter være en del dyrere så det er ikke et krav hvis økonomien er lidt trængt.

Men landhandelen har tit billigere kød, æg, frugt og grøntsager, som er dyrket lokalt og virkelig sundt. Selvom du bruger en anelse flere penge end du gjorde før, er det en bedre investering at spendere lidt mere på sundere mad, når du tænker på dit almene helbred, end tusinder af kroner på dyre lægebehandlinger senere hen.

Det er svært at spise Paleo i nutidens samfund! Et normalt morgenmåltid i Danmark består af bagels, muffins, rundstykker, cornflakes og kanelsnegle. INGEN af disse ting har nogen næringsværdi, de er fyldt med tonsvis af kulhydrater og kalorier, og er sammensat af forarbejdet korn, som kan lave uorden i din mave.

Det kan være svært at gå ud og spise på restaurant, for “godkendt som Paleo” er ikke noget du som regel vil kunne finde på menuen. Det kræver omhyggelig planlægning at spise på denne måde og tonsvis af viljestyrke, men det kan lykkes, hvis du er engageret.

“Men hulemenneskene havde en kort levetid! Vi lever længere nu til dags” – Jeg er helt enig med dig, men det skyldes kun det faktum, at du ikke er nødt til at håndtere de farer livet bød på dengang. Giv disse jægere og samlere adgang til moderne teknologi og medicin, og jeg tør vædde på, at deres levetid nemt ville overgå vores.

Endelig er der dem, som hævder, at alt det med “vi er ikke designet til at spise korn” er øregas – at mange samfund i hele verden indtager korn og er ikke fede og usunde ligesom os. The China Study bliver tit nævnt i forbindelse med kritikken af Paleo kuren – her er nogle afhandlinger, anmeldelser og en debat mellem forfatteren af Paleokuren og forfatteren til The China Study, som kan hjælpe dig med at finde frem til en beslutning.

Men det er kun en kødkur, og det er dårligt at spise alle former for kød! For det første skal du overveje dine kilder og undersøge nærmere om emnet, inden du kommer til en konklusion. For det andet er det hverken en kur, som udelukkende består af kød, eller  en kur med ultra lavt indtag af kulhydrater som LCHF. Den største del af Paleo kuren? Grøntsager! Hvert måltid i en rigtig Paleo kur består af en moderat mængde sundt (ordentlig opdrættede kyllinger, græsfodret oksekød, hormonfrit osv.) kød kombineret med nærende grøntsager eller en moderat mængde frugt.

skeptiskkvinde-stenalderkostHmmm, jeg er stadig ikke overbevist.

Menneskekroppen er så utrolig indviklet, at jeg tvivler på, at vi nogensinde vil få et endeligt svar på den bedst mulige kur. Denne kan måske virke som et modefænomen, eller for restriktiv, kompliceret osv.

Det eneste jeg beder dig om er at prøve den i 30 dage, før du bedømmer den.

Jeg kunne citere kilder om, hvordan Paleo kuren har ændret folks liv eller endda reddet denne læges liv (skal ses), men i stedet for synes jeg bare, at du skal prøve den og derefter komme til din egen konklusion.

Giv den en chance i 30 dage – fjern korn- og mejeriprodukter, begynd at spise flere grøntsager og frugt, spis mere kød, der er humant opdrættet og ikke kornfodret, skær de flydende kalorier samt sukker væk, og se hvordan du har det, når måneden er gået. Hvis du gerne vil gå i detaljer og have tal, som du kan bruge til din endelige vurdering, så få taget en blodprøve i starten og i slutningen af måneden og mål din fedtprocent.

Tag et billede af dig selv nu, og igen efter 30 dage. Jeg vil vædde på, at du bliver overrasket.

Hvad mener Mikael om kuren?

stenalder diæt med danskere

Jeg er fan af stenalderdiæten, fordi den giver mening for mig. Jeg ved, at vi eksisterede som art for 150.000 år siden, og jeg ved, at landbrugets revolution først kom for 10.000 år siden, hvilket betyder, at vi havde 140.000 år uden korn. I den periode lærte vi at klare os som art uden korn (ellers ville vi jo ikke være her).

En anden grund til at jeg er tilhænger af den er, at man kan spise hvad man vil

(forudsat det er Paleo), når man vil, og så meget man vil.

Spis et stort morgenmåltid, spring frokosten over, og en stor portion aftensmad. Spis en lille smule morgenmad, to mellemmåltider, og derefter aftensmad. Gør det, som gør dig glad og passer til din tidsplan. Jeg kan godt li’ den form for stress-fri spisning.

Uanset om korn skal gøres til sorteper eller ej, elsker jeg denne kur, fordi jeg ved, at den VIRKER. Jeg kender folk, som har tabt sig mange kilo og  ændrede deres liv i løbet af nogle måneder.

Lige meget hvordan du har det med korn, kan vi alle blive enige om, at det er bedre at spise flere naturlige madvarer og mindre forarbejdet mad.

Er det stenaldermad?

Jeg ved, at det kan være svært at komme i gang med Paleo kuren så her er de mest spurgte spørgsmål:

Er peanuts Paleo? Nej, de er bælgfrugter!

Bør jeg spise almindelige kartofler eller søde kartofler? Søde kartofler, for de har et lavere glykæmisk indeks.

Hvad kan jeg drikke i stedet for mælk? Prøv kokosmælk eller mandelmælk!

Hvor kan jeg finde yderligere information?

frisk salat med Roasted Beef

Hvis du leder efter mere læsestof om Paleo kuren, er der her nogle kilder, jeg kan anbefale.n:

 • Mark’s Daily Apple Det er helt enkelt den mest vidtspændende kilde på internettet til Paleo kuren – Alle hverdage skriver Mark en artikel om alt, der er Paleo, og de er gang på gang fantastisk at læse. Nogle af indlæggene kan være overvældende, så jeg foreslår, at du starter med hans Primal Blueprint 101.
 • Robb WolfEn anden rigtig god kilde samt en fyr, jeg allerede har henvist til mange gange i denne artikel. Tag et nærmere kig på hans hjemmeside for at få en omfattende OSS (ofte stillede spørgsmål) om alt, der er Paleo og masser af humor.
 • Loren CordainLoren anses for at være den førendee ekspert i Paleo kuren – Robb er faktisk en af hans elever/disciple/lærlinge. Dr. Cordain er nok den mest fremstående autoritet indenfor denne form for spisning, og derfor nød jeg virkelig at læse begge hans bøger.

Stenalderkost opskrifter?

Du er klar til at spise Paleo, men du ved ikke, hvad du skal lave af mad? Fortvivl ikke, internettet er et fantastisk sted eller du kan købe vores kogebog “Den essentielle KETO-kogebog” her. Keto-opskrifter (LCHF-diæten) ligger meget tæt op af stenalderkosten og alle opskrifter i denne e-bog paleo-venlige!

den essentielle keto kogebog

Sådan starter du stille og roligt på kuren

Måske er du klar til at prøve denne Paleo livsstil, men du kan ikke engagere dig 100 % – der er visse fødevarer, du nægter at opgive, eller du har i øjeblikket ikke råd til at købe græsfodret kød. Det er helt okay! Hvis du bare kan foretage et par små ændringer her og der (såsom at skære de flydende kalorier væk, udskifte din ris med dampede grøntsager, spise mindre brød osv.), vil du begynde at kunne se nogle ændringer.

Husk, at 20 % sundere er bedre end 0 % sundere – når du bliver mere tryg ved ændringerne, kan du øge procentdelen.

Composite showing various kinds of crudite

En metode (den jeg kan li’) er 80 % metoden – spis rigtigt i løbet af ugen (alt Paleo), og giv så dig selv en dag i weekenden, hvor du spiser, hvad du har lyst til – pizza, is, cheeseburgere, bagels osv. Få det ud af systemet på den ene dag, og fortsæt så med kuren den næste dag. Det kan hjælpe nogle personer med at holde sig på sporet, mens det kan få andre ud af kurs. Det er op til dig at finde ud af.

Fjern fristelserne – hvis du går helhjertet ind for kuren, skal du fjerne alt junk food fra dit hjem. Det tager et par uger for din krop at vænne sig til at forbrænde fedt i stedet for glukose, og du kan være fristet til at spise dårligt nu og da. Hvis der ikke findes noget mad derhjemme, der kan friste dig, vil du nemmere kunne være på rette vej.

Anbefalet læsning: 9 fantastiske ting, der sker i din krop, når du spiser spinat

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler