12 grunde til at spise acaibær

Der findes en lang række sunde bær, som ville være en fantastisk tilføjelse til din kost. Men acaibær er et af de sundeste bær, man kan finde.

Acai er et vildtvoksende bær, som almindeligvis findes i  Amazonas’ regnskove (1). Det sprudler af antioxidanter og er blevet hyldet i århundreder som en helbredende, immunstimulerende, energigivende frugt. Forskning har vist, at dette bær umiddelbart er i stand til at bekæmpe sundhedsmæssige problemer, der er forbundet med oxidativ skade, for slet ikke at tale om de mange andre fordele, det har for sundheden (2).

Acai
 

Pure Acai

Kapslerne, der tager kampen op imod oxidativ stress

acai bær i skål

1. Hjertesundhed

Forskning viser, at ligesom rødvin indeholder acaibær en masse anthocyaniner, en form for plante antioxidant, der besidder evnen til at sænke kolesteroltallet i blodet. De har også et højt indhold af plantesteroler, som ligeledes er gavnlige for vores hjerte, idet de forhindrer blodpropper, forbedrer den generelle blodcirkulation samt afspænder blodkarrene.

2. Modstandsdygtige mod skadelige organismer

Forskere fra Federal University of Rio de Janeiro har fundet frem til, at indtagelsen af acai-ekstrakt kan være med til at bekæmpe skadelige organismer (3).

3. Bidrager til vægttab

Acai, som er kendt blandt ernæringseksperter som et superfood, kan ikke alene hjælpe os med at gå ned i vægt, men også med at opretholde en sund stabil vægt. I en undersøgelse fra National Institutes of Aging fandt man frem til, at frugtkødet fra acaibær er i stand til at reducere de negative virkninger ved en fedtholdig kost i laboratorieforsøg på fluer (4). 

hånd med Acai berry

4. Giver sund hud

I øjeblikket findes der mange moderne skønhedsprodukter, som indeholder acai-olie, igen på grund af oliens høje indhold af antioxidanter. Derudover er acai-olie et godt og naturligt alternativ til kemisk baserede hudplejeprodukter, der skader huden på længere sigt. Og når bærrene indtages, kan de ligeledes give din hud en sundere glød. Faktisk har brasilianerne spist acai bær i flere hundrede år som behandling af hudsygdomme (5).

5. Hjælper fordøjelsen

Endnu en god ting ved at spise acaibær er, at de også kan hjælpe med at holde vores fordøjelsessystem rent og velfungerende. Bærrene udløser kraftige afgiftende egenskaber i kroppen, og de er en almindelig kendt kilde til kostfibre. Der findes naturligvis også mange andre sunde fiberrige fødevarer som glucomannan konjak.

berry

6. Reducerer irritation

Acaibær kan lindre den typiske irritation i forbindelse med åndedrætsbesvær (6).

7. Forbedrer cellernes sundhed

Generelt set så spiller anthocyaninerne, der som sagt findes i acaibær, en rolle i beskyttelsen af vores celler, idet de gør cellerne modstandsdygtige mod invasion af frie radikaler.

8. Støtter immunforsvaret

Acaibær har et højt indhold af C-vitamin og ellagsyre, en kombination, der styrker immunforsvaret, og som har vist sig at kunne hæmme væksten af kræftceller. En undersøgelse, der blev udgivet i Journal of Agriculture and Food Chemistry, viste, at polyfenoliske stoffer udvundet fra acaibær reducerede celledelingen med 56-86% (7)(8). Man mener, at acaibærrenes fytokemikalier kan standse carcinogenese-processen på molekylært niveau og dermed dræbe kræftceller, før de formerer sig. Acaibær er ikke en kur mod kræft, men forhåbentlig vil yderligere forskning undersøge deres fordele samt potentielle rolle i kampen.

9. Hæmmer hudens ældning

Acaibær indeholder rigtig mange former for plante-fytokemikalier (antioxidanter), og besidder dermed evnen til at hæmme eller vende typiske processer ved ældningsrelateret og oxidativ skade. Acaibær er faktisk en af verdens rigeste kilder til antioxidanter, hvor bare ét bær består af den tidobbelte mængde antioxidanter i forhold til druer, og dobbelt så mange som blåbær (9).

super food ekstrakt

10. Øger energien

På grund af alle de sundhedsmæssige fordele, kan man med fordel tage acai-ekstrakt, som kan give dig mere energi og modstandskraft og dermed bekæmpe træthed og udmattelse. Hver gang du har brug for et skud energi, skal du simpelthen bare spise en håndfuld bær og du vil være klar på ingen tid!

11. Bedre sex

Dette berømte røde bær er også blevet kædet sammen med en generel øget blodcirkulation i kroppen, et fænomen, som kan medføre en øget sexlyst, især for mænd.

12. Forbedrer den mentale funktion

Foreløbige forskningsundersøgelser viser, at acaibær kan forhindre en mental ubalance hos kvinder i overgangsalderen (10).

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler