Hvordan slipper man af med rødvinspatter?

”Rødvinspatter”, ”mandepatter”, ”bitch tits” eller ”tævepatter” er alle betegnelser for den tilstand hos mænd, hvor der er opstået ekstra fedtvæv omkring brystpartiet. I medicinsk sammenhæng kaldes tilstanden gynækomasti, som refererer til mandlig brystudvikling. Denne brystforstørrelse ses hyppigt hos mænd som et resultat af overvægt samt hormonelle forandringer i forbindelse med aldring. 

Vil du vide mere om, hvordan du kan komme dine ’mandepatter’ til livs, kan du læse med videre og få råd og vejledning til det effektive og holdbare vægttab.

 Med målrettet træning og sunde kostændringer kan du fjerne dine rødvinspatter én gang for altid.
Slank på 3 uger e-bog
 

Bliv slank på 3 uger

Ingen genvej til drømmekroppen er bedre end at ændre din diæt til noget sundt, lækkert og ikke mindst effektivt


Hvad er rødvinspatter, og hvordan opstår de?

Rødvinspatter er i sig selv en ufarlig, kosmetisk gene hos mænd, som kan påvirke psyken og selvværdet negativt. Tilstanden har mange navne, som blandt andet er en indikation for, at mange mænd udvikler den kosmetiske gene.

Selvom mandlig brystforøgelse ikke er en farlig tilstand, kan det være et tegn på usund livsstil og øget helbredsrisici. I langt de fleste tilfælde er overvægt årsagen til den ekstra fedtophobning omkring brystet.

Tilstanden kan derfor være et tegn på, at du lever en usund livsstil med et for stort kalorieindtag. De mest hyppige årsager til dannelse af rødvinspatter er:

Usund livsstil med forhøjet indtag af sukker og alkohol

Stillesiddende livsstil

For højt kalorieindtag

Usund mad

Genetik

Det kan sænke livskvaliteten og selvtilliden at udvikle rødvinspatter.

Når du vil dem til livs, har du brug for en effektiv og sund slankekur. Effektiv betyder, at det er en helhedsfokuseret slankekur, som både tager hånd om din kost, træning samt mindset. Og sund betyder, at slankekuren gavner din krop både nu og i fremtiden. Når du vil tabe dig med succes, har du brug for at have hoved og krop til at samarbejde. Det er afgørende for succesen med og holdbarheden af dit vægttab, at du kombinerer sund mad med fysisk træning.

Det er ikke alle mænd, som udvikler de såkaldte mandepatter på grund af overvægt. Dine gener har også en rolle i denne forbindelse. Hvis en nær slægtning har øget bryststørrelse som følge af ekstra fedt, vil du have større sandsynlighed for også at få øget bryststørrelse.

Få indblik i kroppens fysiologi og fjern mandepatter

Når du vil af med dine rødvinspatter, har du brug for viden om og indblik i kroppens fysiologi. Denne viden er fundamentet for at fjerne og bremse udviklingen af mandepatter i fremtiden.

Kroppen består af en række fedtdepoter, som i placering og omfang er forskellig fra menneske til menneske. Gener, livsstil og kost spiller alle ind på, hvor fedtet på din krop er placeret. Mens overvægt hos kvinder ses i form af øgede fedtdepoter omkring baller og hofter, vil øgede fedtdepoter hos mænd findes ved mave og bryst.

Ligesom du selv via din kost og din livsstil er med til at bestemme, hvor fedtdepoterne placeres og udvikles, er du også selv med til at bestemme, hvor de mindskes.

Inaktivitet, for højt indtag af mættede fedtsyrer samt for højt alkoholforbrug er de største årsager til dannelse og forøgelse af fedtdepoter hos både mænd og kvinder.

Når et menneske tager på i vægt, vil fedtet placere sig jævnt over hele kroppen. Det er ikke muligt at træne et bestemt sted på kroppen for at mindske fedtet på dette sted.

Der er brug for et sundt og langvarigt vægttab, som mindsker kroppens samlede fedtprocent.

Mens kvinder bør have en fedtprocent på 14-32%, skal mænd ideelt set have en fedtprocent på 8-25%.

Hvordan fungerer den effektive slankekur i forhold til at fjerne mandepatter?

Den effektive slankekur kombinerer sund mad med fysisk træning. Det kan være en stor omvæltning at igangsætte en langvarig livsstilsændring. Derfor har du brug for en slankekur, som giver dig gode råd og inspiration til kost. Når du har en oversigt over de fødevarer, som booster din forbrænding og sætter skub i dit vægttab, vil du få øget motivation, og du vil få nemmere ved at lave sunde og nærende måltider. På samme måde vil du få indblik i de fødevarer og væsker, som kan hæmme et vægttab.

Kost er et ligeså vigtigt element som fysisk træning, når det gælder langvarigt og sundt vægttab.

Den effektive slankekur har følgende kendetegn:

Sætter lige stort fokus på kost, fysisk træning og mindset

Giver dig konkrete og brugbare redskaber

Inspirerer og motiverer

Er nem at gøre brug af i dagligdagen

Når du skal i gang med en slankekur for at reducere fedtprocenten på din krop, skal du vælge en tilgang og en metode, som er nem at implementere i din dagligdag. Des mere viden og des flere værktøjer din slankekur giver dig, des større er chancer for, at du får succes med at fjerne fedtet både på brystet, fjerne dobbelthage og mindske fedtet på maven.  

Derfor har det langvarige og afbalancerede vægttab afgørende betydning

Det kan være fristende at sætte gang i en slankekur, hvor det er målet at tabe dig mest muligt på kortest mulig tid for at fjerne dine rødvinspatter.

Et kortvarigt og usikkert vægttab kan dog få konsekvenser for dig på længere sigt. Der er større risiko for, at du tager de mistede kilo på igen, når slankekuren er slut. Dette fører til, at dine mandepatter opstår igen, og at du er tilbage, hvor du oprindeligt begyndte.

Et sund vægttab finder sted med en slankekur, som anerkender, at fedtreducering tager tid og tålmodighed. Der er ikke meget ved at tabe dig på kort tid, hvorefter du kommer til at kæmpe med at holde vægten og med stor sandsynlighed tager kilo på igen. Dette vil også få mentale konsekvenser for dig.

Når du vælger en slankekur med kostplaner, motiverende værktøjer og funktionelle træningsformer får du en løsning, som du kan gøre brug af i lang tid frem.

Værd at vide om fedtreduktion og fysisk træning i forhold til at fjerne rødvinspatter

Det er ikke muligt at tabe fedtmasse på bestemte steder af din krop. Der er brug for et træningsprogram, som baserer sig på konditionstræning, der effektivt og effektfuldt sætter pulsen op og aktiverer forbrændingen.

Som overvægtig vil konditionstræning komme dig til gode både mentalt og helbredsmæssigt. Der findes mange forskellige konditionsøvelser, som træner hele kroppen. Du vil opleve, at det ikke kun er på brystet, du reducerer dine fedtdepoter. Det vil også være i ansigtet, på lårene og på maven.

Når det gælder reduktion af fedt omkring brystet, er det væsentligt at være opmærksom på, at intensiv og ensidig styrketræning af brystet er med til at øge brystmusklerne og dermed få dine rødvinspatter til at se større ud, end det er ønsket for dig.

Konditionstræning er den mest effektive træningsform til reduktion af fedtprocent. Det effektive og udbytterige træningsprogram kræver ikke, at du skal stå flere timer dagligt i et fitnesscenter.

Det sunde og afbalancerede træningsprogram kræver fokuseret træning 3-4 gange om ugen, og hvor 20-30 minutters fysisk aktivitet er tilstrækkelig.

Gode råd til at få fladt bryst igen

Når du vil have dit flade bryst igen og slippe af med rødvinspatter for altid, handler det om at skabe sunde livsstils- og kostændringer. Du kan gøre brug af følgende råd, når du vil have fladere bryst:

Gør dig refleksioner over hvad der har forårsaget dine mandepatter

Når du er bekendt og bevidst om årsagen til, at du har øget fedtprocent på brystet, er du bedst muligt i stand til at gøre noget ved den fysiske gene.

Reducér din fedtprocent med en sund og helhedsfokuseret slankekur

Den sunde slankekur skaber kobling mellem kost, fysisk aktivitet og mindset. Det er i høj grad din motivation, som er den mest betydningsfulde faktor i forhold til at opretholde de positive livsstilsændringer, så du får fjernet dine mandepatter og samtidig undgår, at de udvikler sig igen.

Vær tålmodig

Det er ikke hensigtsmæssigt at igangsætte en kortvarig slankekur, hvor målet er at gå ned i vægt på kortest mulig tid. På denne måde risikerer du, at du kommer til at tage de tabte kilo på igen, når du vender tilbage til din oprindelige livsstil.

Kost, hormonbalance og rødvinspatter

Kosten er det brændstof, som du giver din krop og dens systemer og balancer. Kosten spiller en stor rolle i et ernærings- og helbredsmæssigt perspektiv. Når du vil dine rødvinspatter til livs, er det ikke nok kun at fokusere på at fjerne visse fødevarer og væsker og erstatte dem med mere næringsrige og sunde valg.

Udviklingen af rødvindpatter skyldes ikke kun fedt. Det skyldes også en skæv balance mellem hhv. fedt og muskler i din krop.

Hvis din procentdel af fedt er højere end din muskelmasse, vil du have større risiko for at udvikle rødvinspatter. Med en forhøjet fedtprocent vil din krop udskille mere østrogen (kvindeligt kønshormon) og samtidig reducere dannelsen af androgene hormoner.

I denne forbindelse er reduktion af den samlede fedtprocent på kroppen den mest gunstige vej til at fjerne fedtet på brystet samt andre steder på kroppen, hvor det er uønsket.

Det er ikke kun forkert mad, som kan være en delårsag til udviklingen af ”tævepatter”. Også for lidt mad kædes sammen med udviklingen af ekstra fedt på uønskede steder af kroppen.

Hvis ikke du får ordentligt kost, vil din krop tage alle de stoffer til sig, som du giver den – også de uheldige stoffer, der til forveksling kan minde om østrogen.

Det er derfor afgørende, at du får styr på kosten både nu og i fremtiden, hvis du vil fjerne mandepatterne og undgå, at de opstår senere i livet.

Rødvinspatter væk for altid via motivation

Motivation er kernen bag det langvarige og holdbare vægttab. Des mere motiveret du er, des mere energi vil du kanalisere i forhold til at bibeholde dine sunde livsstilsændringer på lang sigt. Der kan være individuel forskel på, hvor psykisk belastet du er af dine mandepatter, og der kan være fysisk forskel på omfanget af fedtprocenten. Uanset hvad dit udgangspunkt er, kan det få stor betydning, at du måler din fedtprocent, før du går i gang med din sunde slankekur.

På denne måde har du et konkret udgangspunkt at forholde dig til, og du bliver i stand til at afdække din fysiske udvikling i takt med, at du taber fedtmasse og reducerer dine rødvinspatter. Disse løbende målinger kan med fordel gøres ved brug af en BMI beregner. Det er et simpelt men effektivt redskab til at afdække forholdet mellem din højde og din vægt i et sundhedsperspektiv.

Til en BMI udregning kan du bruge grafer for at følge, hvordan du går fra en vægtkurve til en anden. BMI måling kan bruges både under og efter et vægttab. Det kan være et oplagt værktøj for dig at gøre brug af med jævne mellemrum for at holde styr på din vægt og dermed undgå, at du udvikler rødvinspatter i fremtiden.

Konklusion

Der findes mange betegnelser for den fysiske gene, som mange mænd oplever med øgede fedtdepoterne på brystet. Det er en gene, som har psykiske konsekvenser, uanset hvornår en mand udvikler de såkaldte ”rødvinspatter”.

Vil du dine rødvinspatter til livs én gang for altid, har du brug for en slankekur, som booter din forbrænding både kostmæssigt og fysisk. Det har stor betydning for at opnå et langvarigt og holdbart vægttab, at du finder en slankekur, som motiverer dig.

Hos Hurtigslank.dk finder du bøger, som giver dig konkrete råd og redskaber til både kost, træning og motivation.

Overvægt og dårlig livsstil er de hyppigste årsager til udviklingen af mandepatter. Det positive ved dette er, at begge dele er mulige at ændre på. Med sunde kostvejledninger og funktionelle træningsprogrammer kan du igangsætte den succesfulde slankekur, som reducerer dine fedtdepoter både ved brystet, på lårene samt på maven.

Fordelene ved en slankekur, som bygger på balance mellem kost, fysisk træning og motivation er, at du får unikke og brugbare råd og inspiration, som du kan bruge nu og i fremtiden. Dette er din mest effektive og succesfulde vej til permanent og holdbart at reducere uønsket fedt på kroppen.

Det kan være en drivkraft for dig at gøre brug af en BMI udregner, som tydeligt kan fortælle dig om din udvikling med reducering af fedt på kroppen. Det kan få stor positiv effekt, at du starter med at måle dit Body Mass Index, så du løbende kan holde øje med dit vægttab.

Se vores artikel om: Hvordan slipper man af med sin dobbelthage

Se vores artikel om: Sådan bekæmper du lavt stofskifte

Læs også: Slip af med rødvinspatterne udgivet af ekstrabladet.dk

Om os

Her på Hurtigtslank.dk kan du finde svar på forskellige sundhedsmæssige og vægttabsrelaterede spørgsmål, samt få hjælp til at træffe den helt rigtige beslutning omkring valg af kosttilskud.

Afsenderen på alt indholdet på denne hjemmeside inklusiv e-bøgerne er Cheryl Fayolle, BSc i ernæringsmedicin. Læs mere om Cheryl her.

Bemærk, indholdet, som er baseret på forfatterens egne erfaringer og grundigt research, bør ikke optræde som erstatning for konsultation hos en læge.

Referencer:
LinkedIn | Instagram

Populære artikler