• Forside  / 

Vægttab uden slankekur: Tab dig hurtigt med 3 enkle råd

Du kan tabe dig hurtigt ved hjælp af mange forskellige slankekure.

Men selvom du vil opnå et vægttab, så vil du gå rundt og være sulten og utilfreds…Og hvis du ikke lige frem har en jernvilje, så vil sulten få dig på afveje i løbet af ret kort tid, hvorfor du risikerer at tage al vægten på igen.

I denne artikel vil vi give dig gode råd til et vægttab, som du faktisk kan holde!

Vores råd til vægttab vil bl.a.

 • Betydeligt mindske din appetit, så du indtager færre kalorier
 • Få dig til at tabe dig hurtigt, uden at du hele tiden er sulten
 • Forbedre dit stofskifte, så din krop forbrænder mere

Alt i denne artikel bakkes op af videnskabelige undersøgelser.

1) Hold igen med sukker og stivelse for at tabe mange kalorier

Det vigtigste for et vellykket og effektivt vægttab, uden brugen af strikse slankekure, er at holde igen med sukker og stivelse (kulhydrater). Kroppen har simpelthen ikke godt af store mængder sukker eller stivelse.

Begge dele er nemlig fødevarer, der stimulerer frigørelsen af insulin. Hvis du ikke er klar over det, så er insulin kroppens vigtigste fedtlagrende hormon, som stopper dit vægttab. Når insulinniveauet daler, er det meget nemmere for fedtet at slippe væk fra fedtdepoterne, og så kan kroppen begynde at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater.

En anden fordel ved mindre mængder af insulin er, at dine nyrer udskiller overskydende natrium og vand fra kroppen, hvilket dermed reducerer oppustethed og unødvendig vandvægt (1, 2).

Det er slet ikke ualmindeligt, at du kan se et stort vægttab i den første uge på denne diæt, og det omfatter både kropsfedt og vandvægt.

Denne graf er fra en undersøgelse med fokus på vægttab, der sammenlignede slankekure bestående af få mængder kulhydrater og få mængder fedt, som overvægtige/fede kvinder deltog i (3).

graf med vægttab på lav kulhydrat kur

Vægttab: Lav fedt diæt (øverst) vs lav kulhydrat diæt (nederst).

Èn gruppe spiste få mængder kulhydrater, men f.eks. fedt indtil de var mætte, mens den anden gruppe spiste få mængder fedt, og dermed fik et begrænset antal kalorier, men stadig var sulte.

Hvis du fjerner kulhydraterne og således reducerer mængden af insulin, vil du automatisk begynde at spise færre kalorier, uden at være sulten hele tiden. Dermed kan du opnå et større vægttab (4). Mindre insulin i blodet sætter altså fedttabet på “autopilot”, og vil resultere i et vægttab.

Kort sagt: Fjern sukker og stivelse (kulhydrater) fra din kost, og dit insulinniveau vil dale sammen med din appetit, og du vil kunne tabe dig uden at være sulten, hvilket øger motivationen for at blive ved.

En ugentligt “fridag” på kulhydrater kan gå

Hvis du har meget svært ved at holde dig fra kulhydrater, kan du tillade dig selv én enkelt dag om ugen at spise flere kulhydrater. Men se det gerne som en slags “lørdagsguf” – det skal altså ikke gøres i overdrevne mængder.

Derudover er det bedst, at du holder dig til de sundere kulhydrater, såsom havre, quinoa, kartofler, søde kartofler, frugter o.l. frem for hvidt brød, pasta, ris m.fl.

Du bør ikk gøre det oftere end den ene dag om ugen, da det ellers vil påvirke dit vægttab for meget. Og naturligvis vil du opnå de bedste resultater, hvis du kan leve uden dit kulhydrat-fix.

Snydemåltider eller flere kulhydrater er IKKE nødvendige, men de kan opregulere nogle fedtforbrændende hormoner, såsom leptin og thyroid hormoner, som har stor indflydelse på dit vægttab (17). Du vil tage lidt på i vægt på denne “fridag”, men det meste af det vil være vandvægt, og du vil tabe det igen i løbet af 1 til 2 dage.

Kort sagt: Det er helt i orden at tage én dag om ugen, hvor du spiser flere kulhydrater, men det er ikke nødvendigt.

2) Spis protein, fedt og grøntsager for et hurtigt vægttab

Alle dine måltider skal indeholde en proteinkilde, en fedtkilde og mange ​grøntsager med få kulhydrater. Hvis du sammensætter dine måltider på den måde, vil dit indtag af kulhydrater automatisk placere sig indenfor de anbefalede rammer på 20-50 gram om dagen, som er perfekt for slankemad og vægttab.

Det anbefales, at du spiser tre hovedmåltider om dagen. Hvis du bliver sulten i løbet af dagen, kan du dog sagtens indtage et par mellemmåltider. F.eks. er det oplagt med et kogt æg, en håndfuld grøntsager, en portion skyr e.l. til mellemmåltid.

Vægttab: Proteinkilder

proteiner til slankekuren kød og fisk

Spis løs af disse madvarer:

 • Kød, heriblandt oksekød, kylling, svinekød, lam, bacon, vildt m.fl. Du skal ikke være bange for fedt eller skind på kødet, så det er ikke nødvendigt kun at gå efter magert kød
 • Fisk og skaldyr, f.eks. laks, ørred, rejer, hummer, makrel o.l. 
 • Æg, gerne økologiske eller fra fritgående høns. Æg indeholder ikke alt for mange kalorier og sikrer dig en god mæthedsfølelse
 • Mejeriprodukter, både fede og fedtfattige kan gå an, såsom mælk, skyr, yogurt, smør m.fl.

Det kan simpelthen ikke siges for mange gange, hvor vigtigt det er at spise rigeligt med protein for et varigt vægttab. 

Det har vist sig at kunne øge stofskiftet med 80 til 100 kalorier om dagen (5). Proteinrige slankekure kan også mindske de maniske tanker om mad med 60%, halvere trangen til et lille måltid inden sengetid, samt gøre dig så mæt, at du automatisk vil spise 441 færre kalorier om dagen… Alt dette blot ved at tilføje protein til din kost! (8)

Så når det drejer sig om at tabe sig og bibeholde et vægttab, er protein kongen over slankemaden. Uden tvivl.

Omend mindre naturligt, skal god proteinpulver nævnes som en alternativ kilde til protein, mens kvalitets fiskeolie som kosttilskud er en god kilde til omega-3 fedtsyrer.

Vægttab: Fedtkilder

kostplan til vægttab

Sunde former for fedt.

Spis 2-3 måltider om dagen. Hvis du bliver sulten i løbet af eftermiddagen, så tilføj et 4. måltid. Du skal ikke være bange for at spise fedt, for hvis du spiser få mængder af både kulhydrater OG fedt, er det dømt til at mislykkes. Du vil ganske enkelt have det elendigt , give hurtigt op og ikke opnå dit ønskede vægttab.Det bedste fedt er kokosolie. Den er rig på de fedtstoffer, der kaldes mellemkædede triglycerider (MCT). Disse fedtstoffer gør et bedre stykke arbejde end andre og kan øge stofskiftet en anelse (10).Så der er altså ingen grund til at frygte disse naturlige fedtstoffer, og i nye undersøgelser fremgår det endda, at mættet fedt slet ikke øger risikoen for hjertekarsygdomme (12).

Kort sagt: Tilbered dine måltider, så de indeholder en proteinkilde, en fedtkilde samt grøntsager med få kulhydrater. Det vil holde dig inden for de 20-50 gram kulhydrater, som du højst skal spise om dagen, og det vil samtidig sænke dit insulinniveau drastisk.

De perfekte opskrifter til vægttab

Vi har skrevet e-bogen “Den essentielle KETO-kogebog” som indeholde mere end 120 opskrifter med meget lavt indhold af kulhydrater. Her kan du trykt lave alle de nemme og hurtige opskrifter og vide at du kan spise dig mæt og tabe dig på samme tid! Få adgang med det samme ved at klikke her.

Vægttab: Grøntsager med få kulhydrater

hjælp til vægttab - grøntsager til slankekost

Grønne grøntsager indeholder generelt få kulhydrater og er gode til vægttab. Du kan f.eks. gå efter grove grøntsager, såsom:

Og du kan roligt fylde hele tallerkenen med disse kulhydratfattige grøntsager. Du kan rent faktisk spise enorme mængder af dem, uden at overstige de 20 til 50 gram kulhydrater om dagen.

En kost, der er baseret på kød og grøntsager indeholder alle de fibre, vitaminer og mineraler, der er nødvendige for, at du kan være sund og samtidigt opnå et vægttab. Der er ingen fysiologisk grund til at fylde din kost med korn.

Kort sagt: Tilbered dine måltider, så de indeholder en proteinkilde, fedtkilde og grøntsager med få kulhydrater. Det vil holde dig inden for de 20 til 50 gram kulhydrater, som du højst skal spise om dagen, og det vil samtidig sænke dit insulinniveau drastisk.

3. Dyrk vægttræning 3 gange om ugen

vægttræning

Styrketræning er den bedste form for træning. Og selvom du ikke nødvendigvis behøver at dyrke motion for at tabe dig, hvis du blot følger de ovenstående råd, anbefaler vi det nu alligevel.

Du får nemlig forbrændt endnu flere kalorier, hvis du også bevæger dig i hverdagen. Den bedste løsning er at tage i træningscenteret 3 til 4 gange om ugen.

Varm op først, så du får lidt cardio træning, og påbegynd derefter et styrketræningsprogram. Styrketræning styrker dine muskler og øger din muskelmasse, hvilket kan lede til, at din krop forbrænder flere kalorier – altså en bedre forbrænding. Husk også at strække ud efterfølgende.

Hvis du ikke har trænet før, kan du spørge en træner på stedet til råds. Når du løfter vægte, vil du forbrænde kalorier og dermed undgå, at dit stofskifte bliver langsommere, hvilket er en almindelig bivirkning, når man taber sig (14).

Flere undersøgelser af kulhydratfattige slankekure viser, at du endda kan opbygge muskelmasse, mens du forbrænder / taber en hel del kropsfedt (16).

Hvis vægttræning ikke er din kop te, kan du vælge en mere enkel form for konditionstræning, såsom at løbe, svømme, cykle eller gå ture. Al træning giver dig en stærkere krop og mere muskelmasse.

Dog er det bedst at dyrke intens motion, der får pulsen op for at sætte gang i forbrændingen. Så i stedet for at løbe i én time, kan du dyrke 15 minutters interval træning for at forbrænde mange kalorier – og dermed smide flere kilo og tabe dig hurtigt.

Kort sagt: Det er bedst at dyrke en form for modstandstræning, såsom vægtløftning, for et hurtigt vægttab. Alternativt kan du konditionstræne, men det er ikke så effektivt.

4. Slankeprogram: Hurtigt og stabilt vægttab

Ok vi tager lige en 4. mulighed…

slank på 3 uger

​​Grunden til at mange slankekurer ikke virker er at de giver for få resultater for langsomt. Det er derfor vi har lavet vægttabsprogrammet “Slank på 3 uger“. Du kan ikke opnå et hurtigere og nemmere vægttab end med dette program. Se om det er noget for dig her.

En ugentligt “fridag” på kulhydrater

En dag om ugen kan du så tillade dig selv at spise flere kulhydrater, ligesom en slags “lørdagsguf”.

Det er bedst, at du holder dig til de sundere kulhydrater, såsom havre, ris, quinoa, kartofler, søde kartofler, frugter osv.Men det skal kun være den ene dag om ugen, for ellers vil du ikke opnå ret mange positive resultater.Men hvis du ikke kan leve uden et “snydemåltid” eller noget slik, så spis det på “fridagen”.Snydemåltider eller flere kulhydrater er IKKE nødvendige, men de kan opregulere nogle fedtforbrændende hormoner, såsom leptin og thyroid hormoner som har stor inflydelse på dit vægttab (17).Du vil tage lidt på i vægt på denne “fridag”, men det meste af det vil være vandvægt og du vil tabe det igen i løbet af 1-2 dage.

Kort sagt: Det er helt i orden at tage én dag om ugen, hvor du spiser flere kulhydrater, men det er ikke nødvendigt.

Tab dig: Andre tips til et nemt, hurtigt og varigt vægttab

De ovenstående 3 råd er afgjort de vigtigste, hvis du vil opnå et hurtigt vægttab. Du kan dog også med fordel følge de nedenstående 8 gode råd, hvis du vil opnå dit mål og tabe dig endnu hurtigere:

 • Drik mere vand: Ifølge en undersøgelse fremgår det, at hvis man drikker vand en halv time før hvert måltid, spiser man færre kalorier og taber 44 % mere vægt. Det kan også øge stofskiftet en anelse (19)
 • Drik kaffe eller te: Hvis du godt kan lide en god kop kaffe eller te, skal du endelig fortsætte med at drikke det, da begge dele kan øge dit stofskifte (21). Dette vil føre til, at du forbrænder mange kalorier
 • Spis et proteinrigt morgenmåltid: Studier viser, at folk, der erstatter kornbaseret morgenmad med proteinrige fødevarer er mere mætte de næste 36 timer, og taber op til 65 % mere vægt (23). Så spis æg, skyr e.l. til morgenmad for at tabe fedt
 • Brug stærke krydderier i maden: Nogle krydderier sætter gang i fordøjelsen og forbrændingen, hvorfor det kan være oplagt at inkludere dem i kosten, når du forsøger at tabe dig hurtigt. F.eks. er chili, gurkemeje, ingefær, cayennepeber m.fl. ideelle
 • Undgå forarbejdet mad: Du skal holde dig fra forarbejdet mad ved alle måltider, hvis du vil tabe dig. For det indeholder ofte en masse sukker, salt, fedt, e-numre o.l., som kroppen ikke har brug for. Lav i stedet maden fra bunden
 • Spis tyktflydende fiber: Kosttilskud, der indeholder tyktflydende fiber, såsom glucomannan, kan hjælpe dig med at tabe dig, især omkring maven (25)
 • Anret på mindre tallerkener: Det har vist sig, at folk automatisk spiser mindre, når de anretter mindre portioner til hvert måltid. Det lyder måske lidt underligt, men det virker og er en sund måde at spise mindre på
 • Prioritér din søvn: Tab dig hurtigt ved at sove godt og lang nok tid. For når du sover dårligt, øger det risikoen for, at du tager på i vægt, så det er ret vigtigt, at du sover godt og får det antal timers søvn, du har brug for (27)

Kort sagt: Det er vigtigt at holde sig til de 3 regler, men der findes nogle ekstra tiltag, du kan gøre for at fremme processen yderligere.

Vægttab: Så hurtigt går det (samt andre fordele)

Du kan forvente et større vægttab i løbet af den første uge, og derefter et mere moderat ugentligt vægttab. Hvis du ikke rigtig har været på kur før, vil du sikkert hurtigt kunne se resultater.

Du kan føle dig lidt sløj i starten af dit vægttab, men derefter vil de fleste føle sig fuld af energi, når kroppen har vænnet sig til at forbrænde fedt frem for kulhydrater.

Og så er du officielt blevet et “fedtforbrændende monster”, som hurtigt vil se et stort vægttab.

Trods årtierne med anti-fedt hysteriet, har det rent faktisk vist sig, at en kur bestående af få kulhydrater forbedrer din sundhed på flere områder, heriblandt at:

 • Blodsukkeret er tilbøjeligt til at falde betydeligt på en kulhydratfattig kur (29)
 • Niveauet af triglycerider er tilbøjeligt til at falde (31)
 • Det lille, tætte LDL (det dårlige) kolesterol falder (32)
 • HDL (det gode) kolesterol øges (35)
 • Blodtrykket bliver meget bedre (36)
 • Og som prikken over i’et har det vist sig, at kulhydratfattige slankekure er nemmere at følge i forhold til fedtfattige slankekure

Kort sagt: Du kan forvente at tabe dig meget, men det kommer an på den individuelle, hvor hurtigt det går. Kulhydratfattige kure forbedrer også din sundhed på mange områder.

Tab dig op til 1 kg om ugen

Selv når du ønsker at gennemføre et hurtigt vægttab, anbefales det ikke, at du forsøger at tabe mere end ét kilo om ugen. I så fald kan det gå “for hurtigt” for kroppen, og så vil du have større tendens til at tage kalorierne på igen.

1 kg fedt svarer til cirka 7.000 kalorier. Du skal altså indtage en del færre kalorier om dagen for, at det kan gå op. Af den grund vil de fleste have bedre ved at holde sig til et vægttab på 0,5 kg om ugen – svarende til et kalorieunderskud på 3.500 kalorier.

Det er ikke svært at skære dette antal kalorier fra, hvis du blot vælger sunde alternativer til din kost, og holder dig aktiv med træning.

Skal man tælle kalorier?

kalorieberegner

Der er ingen grund til at tælle kalorier, men at holde en mad-journal er en god ide.

Det er IKKE nødvendigt at tælle kalorier for at opnå dit ønskede vægttab, så længe du spiser få kulhydrater og holder dig til protein, fedt og kulhydratfattige grøntsager.Der findes mange kalorietællere, som du kan anvende for at kontrollere, hvor mange kalorier du indtager. Jeg kan personligt bedst li’ Cron-O-Meter, for den er gratis og nem at bruge hvis du insisterer på at tælle kalorier.Det vigtigste er at holde mængden af kulhydrater inden for de 20-50 gram om dagen, og få resten af dine kalorier fra protein og fedt.

Kort sagt: Det er ikke nødvendigt at tælle kalorier for at opnå vægttab med denne kost. Hovedreglen er, at du er standhaftig og kun spiser 20-50 gram kulhydrater.

Tab dig: Andre tips til et nemt (og hurtigt) vægttab

Her er yderligere 7 gode råd, som kan hjælpe dig med at tabe dig endnu hurtigere:

 • Drik mere vand. Ifølge en undersøgelse fremgår det, at hvis man drikker vand en halv time før hvert måltid, spiser man færre kalorier og taber 44 % mere vægt. Det kan også øge stofskiftet en anelse (19).
 • Drik kaffe eller te. Hvis du godt kan li’ en god kop kaffe eller te, skal du endelig fortsætte med at drikke det, da begge dele kan øge dit stofskifte (21).
 • Spis et proteinrigt morgenmåltid. Undersøgelser viser, at folk, der erstatter kornbaseret morgenmad med proteinrige fødevarer, såsom æg, er mere mætte de næste 36 timer, og taber op til 65 % mere vægt (23).
 • Spis tyktflydende fiber. Kosttilskud, der indeholder tyktflydende fiber, såsom glucomannan, kan hjælpe dig med at tabe dig, især omkring maven (25).
 • Anvend mindre tallerkner. Det har vist sig, at folk automatisk spiser mindre, når de bruger mindre tallerkner. Lidt underligt måske, men det virker.
 • Sov godt. Når du sover dårligt, øger det kraftigt risikoen for, at du tager på i vægt, så det er ret vigtigt, at du sover godt og får det antal timers søvn, du har brug for (27).

Kort sagt: Det er vigtigt at holde sig til de 3 regler, men der findes nogle ekstra ting, du kan gøre for at fremme processen.

Bivirkninger ved et hurtigt vægttab

Du kan forvente et vist ubehag i de første par uger, når du forsøger at gennemføre et hurtigt vægttab. Det skyldes til dels de mange affaldsstoffer i dine fedtdepoter, der nedbrydes, og at din krop skal have mulighed for at vænne sig til processen.

De første par dage kan du føle dig lidt underligt tilpas eller direkte syg. Din krop har været vant til at forbrænde kulhydrater i mange år, så det kan tage lidt tid, før den vænner sig til at forbrænde fedt i stedet. Det kaldes for den “kulhydratfattige influenza”, og varer som regel kun et par dage.

Ubehaget kan også være tendens til hovedpine, svimmelhed, forøget craving for snacks i starten, at du er mere sulten, mindre energi / træthed e.l. Disse “bivirkninger” vil dog ofte gå over relativt hurtigt.

Sådan mindsker du bivirkninger ved hurtigt vægttab

Det er det vigtigt at bruge ekstra salt i din kost, hvis du oplever diverse bivirkninger. F.eks. kan du opløse en bouillonterning i en kop varmt vand og drikke det eller tilføje ekstra salt til maden.

Det kan også anbefales at tage et magnesiumtilskud, før du går i seng i begyndelsen af dit vægttab.

Slankeprogram: Få hjælp til et hurtigt og stabilt vægttab

køb slankeprogram

​​Grunden til, at mange “hurtige” slankekure ikke virker, er, at de giver for få resultater for langsomt. Og derfor er det svært at forblive interesseret og holde motivationen oppe.

Af den grund har vi lavet vægttabsprogrammet “Slank på 3 uger”. Det er en nem slankekur, så enhver kan få hjælp til at tabe sig hurtigt. Med programmet kan du opnå et ikke blot hurtigere, men også nemmere og effektivt vægttab. Se om det er noget for dig her.

De perfekte opskrifter til vægttab

Vi har skrevet e-bogen “Den essentielle KETO-kogebog”, som indeholder mere end 120 lækre opskrifter med meget lavt indhold af kulhydrater. Her kan du trygt lave alle de nemme og hurtige opskrifter, og samtidig vide, at du kan spise dig mæt og tabe dig på samme tid! Få adgang med det samme ved at klikke her.

Rådfør dig med en læge, hvis du ønsker at tabe dig hurtigt

Hvis du har en eller anden form for sygdom eller lidelse, skal du først tale med din praktiserende læge, før du foretager nogle ændringer. Det skyldes, at metoden kan mindske dit behov for medicin – alt afhængigt af, hvad du fejler, naturligvis.

Det kan desuden være, at din krop har særligt godt at kulhydraterne eller at du endelig ikke må tabe dig. Og så skal du jo have det in mente, inden du påbegynder et vægttab.

Hurtig opsummering

Når du reducerer kulhydraterne og sænker insulinniveauet, ændrer du det hormonelle miljø, og dermed “ønsker” din krop og hjerne et vægttab.

Det medfører mindre appetit og sult, og fjerner således den væsentligste årsag til, at folk mister gejsten ved traditionelle slankekure.

Det er bevist, at du kan tabe dig omkring 2 til 3 gange så meget som ved en normal fedtfattig, kaloriebegrænset kost (38).

En yderligere fordel for de utålmodige mennesker er, at det første tab af vand vægt allerede kan ses på vægten den følgende morgen. Med denne fremgangsmåde kan du spise god mad, indtil du er mæt, og alligevel opnå et stort vægttab helt uden en striks slankekur.

Referenceliste

(1) Teri L Hernandez, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 91, Issue 3, March 2010, Pages 578–585, 27 January 2010

(2) Carolyn A. Ecelbarger, Insulin’s impact on renal sodium transport and blood pressure in health, obesity, and diabetes, 01 Oktober 2017

(3) Brehm BJ, University of Cincinnati and Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, April 2003

(4) McClermon FJ, Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Duke University Medical Center, 15 Januar 2007

(5) Veldhorst MA, NUTRIM School for Nutrition, Toxicology and Metabolism, Department of Human Biology, Maastricht University Medical Centre, Netherlands, September 2009

(8) Department of Nutrition and Exercise Physiology, The University of Missouri, Columbia, Missouri, USA, April 2011

(10) School of Dietetics and Human Nutrition, McGill University, Ste-Anne-de-Bellevue, Quebec, Canada, H9X 3V9 2002

(12) The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 91, Issue 3, March 2010, Pages 535–546, 13 Januar 2010

(14) Department of Human Studies, University of Alabama at Birmingham, Birmingham, Alabama, USA, Maj 2008

(16) Body composition and hormonal responses to a carbohydrate-restricted diet, 2002

(17) Institute of Physiology, University of Lausanne, Switzerland, November 2000

(19) ​Department of Human Nutrition, Foods and Exercise, Virginia Tech, Blacksburg, Virginia, USA,  Februar 2010

(21) ​The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 49, Issue 1, January 1989, Pages 44–50 01 Januar 1989

(23) Department of Psychology, Saint Louis University, Missouri, USA, December 2005

(25) Experiences with three different fiber supplements in weight reduction, Januar 2005

(27) Is obesity associated with poor sleep quality in adolescents? Neeraj K. Gupta, 24 Oktober 2002

(29) Beneficial effects of ketogenic diet in obese diabetic subjects, 20 April 2007

(31) Efficacy and Safety of a High Protein, Low Carbohydrate Diet for Weight Loss in Severely Obese Adolescents, Nancy F., August 2010

(32) Separate effects of reduced carbohydrate intake and weight loss on atherogenic dyslipidemia, 01 Maj 20056

(35) Long-term effects of a very-low-carbohydrate weight loss diet compared with an isocaloric low-fat diet after 12 months, Grant D Brinkworth, 13 maj 2009

(36) Comparison of the Atkins, Zone, Ornish, and LEARN Diets for Change in Weight and Related Risk Factors Among Overweight Premenopausal Women, 2007

(38) Systematic review and meta‐analysis of clinical trials of the effects of low carbohydrate diets on cardiovascular risk factors, F. L. Santos, 21 August 2012

Denne side er anmeldt af: Steffen Øgaard Rating 5/5

Sara M - 06/05/2016

Gode tips! tak 🙂 Hvorfor skal brød smage så godt og være så usundt!

Ole Lund - 04/09/2016

Hvad med morgenmad hvad skal og må man spise ??? Hvad med rugbrød ?

  Michael Jensen - 28/09/2016

  Hej Ole, det bedste er et par æg med evt bacon og grønsager til. Rugbrød er okay men helst ikke for meget.

jonas - 27/09/2016

nice indlæg

Vivi - 31/10/2016

Hejsa Michael..
Kan man ogsåspise denne kur, når man har Stomi.

  Michael Jensen - 09/11/2016

  Hej Vivi, det skal jeg ikke kunne sige, men du kan helt sikkert stryge sukker og hvide kulhydrater fra din kost uden problem. Snak dog med din læge før du laver store ændringer i dine madvaner!

Ebba - 14/11/2016

Jeg vil gerne tabe mig 30 kg, men jeg er altså kun til almindelig mad. Jeg elsker grønsager, men gider ikke spise al det moderne spelt, quina eller hvad det hedder, bulgur osv. osv. Jeg kan sagtens undvære hvidt brød, ris, pasta og kartofler. Det spiser jeg ikke meget af i forvejen, men jeg VIL have mine to skiver rugbrød hver dag ! Kan du hjælpe mig ?

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Ebba,
  Det er også helt fint! 2 skriver rugbrød om dagen er helt fint. Og du behøves ikke alt det der moderne halløj 😉 Bare spis masser af grønsager, god kvalitet fisk/kød, æg og bønner – så burde du se resultater

Pernille M - 20/11/2016

I en uge har jeg været på den her kur og har ikke tabt mig, spiser som beskreven, så er lidt fusteret, vil gerne have nogle gode råd.

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Pernille, giv det noget tid. Det kan sagens tage et par uger eller endda en måned før du ser resultater. Husk også at tage dine mål da du sagens kan tabe fedt og tage muskler på – så derfor kan vægten godt lyve omkring dit fedttab.

  Louise - 22/03/2017

  Hej pernille
  Jeg er nysgerrig – tabte du dig? 🙂

Lene Isager - 21/11/2016

HJÆLP!!!!
Jeg forstår intet!
Nu har jeg været på grønsagssaft i 6 dage, uden så meget som et gram tabt. tværtimod ser jeg min vægt er forøget 1/2-1 kg.
Jeg havde en ide om at tabe mig 2-3 kg ved at indtage max 700 kcl /dagen. Men der sker ingenting.
Jeg dyrker motion 5 dage/ugen i 1 1/2 time ad gangen.

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Lene,
  Pas på med at dyrke motion når du indtager få kalorier. Du stresser kroppen for meget og giver den ikke lov til at udskille de rigtige hormoner. Så længe du kun drikker saft eller indtager få kalorier så slap af og tag den med ro. Derudover kan saft også være fyldt med sukker. Du skriver grønsagssaft som burde være helt ok så længe du ikke putter for mange gulerødder eller frugter i?

   pia - 26/11/2017

   hvad for grønsager, er best ???

    Michael Jensen - 05/12/2017

    Alt med lavt indhold af kulhydrater. Generelt alle grønsager der vokser over jorden.

Dorthe S - 01/12/2016

Kære Michael,

Hvor meget ødelægger det, hvis jeg bruger pinjekerne eller parmesanost ned til min broccoli?
Erstatning til evt. dressing?

  Michael Jensen - 16/12/2016

  Hej Dorthe, det er skam en god ide! En god kvalitetsost i rimelige mængder er godt og pinjekerner – især ikke-ristede – er glimrende.

Birgitte - 12/12/2016

Hej!
Er det godt at spise skyr (neutral med ekstra højt proteinindhold), med en frisk banan til? Til morgenmad.

  Michael Jensen - 16/12/2016

  Ja det er rigtig godt 🙂 hvis du kunne skære bananen ned til en halv ville det være endnu bedre og så tilføje lidt nødder og frø men det er småting!

Malene - 12/12/2016

Hej
Hvis man vælger en kaloriefattig yoghurt ( Ca 250 g) til morgenmad og blander det med ca 3 spsk havregryn og et kvart æble. Kan man så “gemme” proteinerne til senere.

  Michael Jensen - 16/12/2016

  Hej Malene, det lyder som en fornuftig morgenmad. Dog skal du ikke gå for meget op i at tælle kalorier og mange “light”-produkter indeholder en masse dårlige sager. Derfor er det bedre at vælge en ikke-sødet version med et naturligt indhold af fedt. Du får en okay mængde proteiner fra både yoghurten og havregrynene så det skal du ikke bekymre dig om 🙂 Det er kun hvis du er fanatisk og vil af med de sidste par procenter at du skulle overveje at gå over til en mere proteinrig morgenmad uden frugt og kulhydrater. Tak for spørgsmålet!

Anna jensen - 27/12/2016

Hej,
Ift. proteinkilderne kan man så også spise bønner, kikærter og andre protein holdrige vegatabilske bælgfrugter?

  Michael Jensen - 13/01/2017

  jep 🙂

Tine Rosenlund - 29/12/2016

Hejsa
Du nævner det er godt at spise æg til morgenmad, men jeg kan ikke tåle æg… Ihvertfald ikke blommen, er der andre former for sund morgenmad du kan anbefale????
Mvh Tine

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Tine, skyr eller yogurt med nødder og evt. lidt frosne/friske bær !

Ingrid Hansen - 02/01/2017

Er der forskel på rugbrød når det er ristet eller alm.

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Ingrid, ikke så længe vi snakker vægttab.

Helle - 02/01/2017

Hej Michael! Mit nytårssæt er at jeg ikke må spise sukker i 2017. For 4 år siden gjorde jeg det samme og tabte 30 Kilo. Har de sidste par år langsomt taget 8 kilo på. Tøjet er begyndt at stramme så nu går den ikke længere?

  Michael Jensen - 13/01/2017

  sådan Helle! Hold mig gerne opdateret (og tag før og efter billeder – super motiverende)

Michael Kurell - 04/01/2017

Hej Michael, jeg er i gang med, en forhåbentlig god måde, at lægge mit om til, desværre er jeg “næsten” afhængig af tyggegummi, hvordan går det i tråd med kuren ? Tak for gode inputs.

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Michael,
  fedt! Tyggegummi er ok sålænge du vælger den sukkerfri version. Prøv dog at begrænse det en smule.

Frederik - 04/01/2017

Hej
Nogen forslag hvad man kan tage med som madpakke skal lige siges at jeg kan spise meget og har ikke rigtig styr på alt det med kalorier selvom jeg lige har læst hele baduljen jeg er 18 år og vejer 100 Mvh frederik

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Frederik,
  Gætter på du går i skole og stadig bor hjemme? Når jeg skal spise ude og have madpakke med prøver jeg at lave ekstra aftensmad dagen før og så tage rester med. Hvis det ikke er muligt for dig så tag nogle hårdkogte æg, gulerødder, rugbrødsmadder og en banan med. Det er ikke super super low carb men en god kombo af nemt og sundt. Og vil hel sikkert stadig hjælpe dig med dit vægttab 🙂 og husk – ingen sodavand!

Emilie J - 08/01/2017

Hej!
Hvis man tager en løbetur på omkring 5 km hver anden dag, og laver et par omgange af appen “7 Minutes Workout” hver dag, er det så nok til at erstatte vægtløftningen? Jeg har også oplevet at jeg er blevet ret sulten efter at holde igen på kulhydraterne, har du et par gode råd?

  Michael Jensen - 13/01/2017

  Hej Emilie,
  Hvis du vælger at løbe så er det bedst at fokusere på enten interval træning eller en kort spurt. Ikke særlig behageligt men det er det intense der virker når det kommer til vægttab. Dermed ikke sagt at der er et hav af andre helbredsmæssige fordele ved løbetræning.
  Mht kulhydraterne så tager det tid for din krop at vende sig til at forbrænde primært fedt i stedet for kulhydrater. Derfor din krop “skriger” efter brød, pasta og frugt fordi den rent faktisk sulter. Men det går over hvis du er standhaftig!

N.P - 27/03/2017

Hej Michael

Har nu fulgt dette siden d. 1 januar og har tabt næsten 10 kg. men de sidste 3-4 uger har vægten stået stille.
Jeg er stadig overvægtig og ville rigtig gerne tabe mig yderliger 8-9 kilo.
Lever af grøntsager som vokser over jord og 1-2 stk. kød samt en god klat mayo, til frokost og aften. Hverdage spiser jeg ikke morgenmad, kun i weekender bacon og æg.
Kan jeg booste mit vægttab? Eller har du nogle fif til at sætte gang i vægttabet igen?
Ser frem til at høre fra dig.

  Michael Jensen - 26/04/2017

  fedt! Jeg ville blive ved med det du allerede gør, og se om det ikke kunne få dig helt i mål. Desværre kommer der perioder med stilstand på vægten men det betyder ikke at din krop ikke ændrer sig. Giv det tid 🙂 Hvis du vil optimere endnu mere, så pres en halv citron i dit glas vand til maden. Det regulerer dit blodsukker. Du kan også bruge kolde bade hvis du er hardcore som forbrænder en masse kalorier!

Corentin - 15/04/2017

Hej!

Nogen foreslag til Hvad man skulle spise til frokost?

  Michael Jensen - 26/04/2017

  Næsten alle hverdage spiser jeg en cremet grønsagssuppe (med kokosmælk) og en stor salat med kylling og bacon. Evt. rester fra aftensmåltidet dagen før.

Charlotte - 25/04/2017

Hej Michael,

Pasta skal man udelukke – men er fuldkornspasta okay? Det er blandt andet på den indkøbsliste du har lavet, så det var lidt forvirrende.

Glæder mig til at starte – lyder fantastisk!

Mvh
Charlotte

  Michael Jensen - 26/04/2017

  Det handler om dit ambitionsniveau 🙂 Hvis du kan klare dig uden pasta og andre hurtige kulhydrater så vil du opnå hurtigere resultater uden. Hvis ikke, så er fuldkornspasta ikke så slemt.

Julie - 31/05/2017

Hejsa 🙂
Jeg kan ikke læse nogen steder omkring frugt.
Hvor meget frugt må man indtage og hvordan påvirker frugt kroppen i forhold til vægttab?

  Michael Jensen - 01/06/2017

  Hej Julie,
  Frugt er ikke godt når det kommer til vægttab. Derfor hold dig til et stykker frugt om dagen hvis du prøver at tabe dig. Især de meget søde tropiske frugter indeholder meget frugtsukker så undgå helt dem. Bær er den bedste form for frugt hvis det er nødvendigt :-).
  Dog hvis vi snakker om generelt sundhed så er 2-3 stykker frugt om dagen helt fint!

Kommentarer er ikke tilgængelige